Egy dologban a FIFA odavert az EA-nél a mostani negyedévében

Egy dologban a FIFA odavert az EA-nél a mostani negyedévében

A világbajnoki láz nem kicsit hajtotta meg az EA szekerét, az első negyedévben ugyanis nagyon megdobta a FIFA18 eladásait.

Az Electronic Arts július 26-án jelentette be az első negyedéves pénzügyi eredményeit. A jövedelmük és a bevételeik az előző évhez képest csökkentek, de akkortájt azért több kasszasiker játékot is a piacra dobtak.

Viszont a játékfejlesztőt a FIFA-franchise mégis kihúzta a csávából; úgy tűnik ez lett most a kulcsfontosságú alkotásuk, hiszen egy újabb kiemelkedő teljesítményt nyújtott az elmúlt néhány hónap alatt az eladásokat illetően, -persze ehhez kellett a 2018-as oroszországi FIFA világbajnokság, és a hozzá elkészített letölthető vb tartalom.

Electronic Arts eredményei: a nyers számok


Net revenue = nettó bevétel, Net income = nettó jövedelem, Earnings per share = egy részvényre jutó eredmény

Mi történt az EA-vel ebben a negyedévben?

Több mint 20 millió játékos vett részt az EA FIFA esports bajnokságában, és a nézettséget tekintve egészen elképesztő, 80 százalékos növekedést produkáltak az előző évhez képest. Emellett ebben az időszakban az EA elindította a FIFA Mobil verzióját Kínában. Nem kellett neki sok idő, villámgyorsan felkerült az első helyre az iOS letöltések listáján. Mindehhez jól illeszkedik a FIFA 19 is, a játék legújabb verzióját az EA a második negyedévben indítja útjára.

Mindazonáltal a nettó bevételeik -lényegében az időszak alatt értékesített termékek és szolgáltatások mennyisége- (3 százalékkal) 749 millió dollárra csökkentek . Azonban az EA élő szolgáltatásainak nettó bevételei -melyek frissítik és kiegészítik a játékokat- (7 százalékkal) 450 millió dollárra emelkedtek, amit a FIFA Online 4 és a The Sims 4 tápláltak.

Mindent összevetve: az EA első negyedéves működési cash flow-ja 120 millió dollárra zsugorodott -ami elég látványos csökkenés a 2017-es negyedik negyedévi 176 millió dollárjához képest-, viszont a FIFA18 és a Kínában útjára indított Online 4 nagy segítséget jelentett a cégnek a szinten tartáshoz.

Mit hozhat a jövő

A következő negyedévre az Electronic Arts-nál mintegy 1.27 milliárd dolláros jövedelemre számítanak, valamint az részvényeik 0.48 dolláros emelkedését jósolják. Valószínűleg a FIFA19 indulásával nem is lesz ezt olyan nehéz elérniük.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!