A jövő laptopja lehet a dupla képernyős Asus Project Precog

A jövő laptopja lehet a dupla képernyős Asus Project Precog

Már kinézetre is nagyon futurisztikus, funkcióit tekintve meg főleg.

A laptopok már hosszú-hosszú idők óta nagyjából ugyanúgy néznek ki. Kihajtóak, az egyik oldalon egy képernyő van, míg a másikon a billentyűzet és a touchpad, –persze néhány gyártó már variált ezen, de túlnyomórészben ez a koncepció.

Az ASUS most ezt változtatná meg a Project Precog elnevezésű számítógépével: a kihajtás után egyszerre két, érintésérzékeny monitor tárulna elénk. Fizikai billentyűzet már nem is lenne, ha gépelnénk, akkor a mesterséges intelligenciával ellátott érzékelők érzékelik ezt és megjelenik egy virtuális képernyőbillentyűzet. Aki különféle grafikus munkákat végezne, annak nagy segítségére lehet az intelligens toll, ami még egyszerűbbé teszi a fényképszerkesztést.

A szokásos egyféle mód helyett ezeket négyféleképpen is használhatnánk: a szokásos, állított laptop módban, könyvmódban (ilyenkor mindkét képernyő állítva van, egymás mellett), "sátormódban" (ilyet már láttunk Lenovo laptopoknál), vagy teljesen kihajtva, akár egy társasjátékmező.

A tervek egyelőre nagyon szépek, de a megvalósítás és a tömeggyártás még erősen kétséges. Tekintettel, hogy a gép a mesterséges intelligenciára lesz kihegyezve biztosan nem lesz olcsó, így nem kell attól félni, hogy hirtelen mindenki ilyet fog használni. A Computexen készült bemutatóvideót lent tudjátok megtekinteni.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!