Magyar csapatok az EBL élén, a szezon felénél!

Magyar csapatok az EBL élén, a szezon felénél!

Az EBL harmadik évada elérkezett a félidőhöz, a ranglista élén két magyar csapattal.

A WiLD és a RIFT első helyen vannak holtversenyben az EBL negyedik hete után, –ami tele volt izgalommal és váratlan fordulatokkal. A csütörtöki összecsapások ismerősök lehetnek azoknak, akik az első hetet követték, mert elérkeztünk a liga félidejéhez, emiatt mindenki újra játszik mindenki ellen.

A múlt hetet a THR és a CZV összecsapása indította. A kaszások hihetetlen jól játszották meg a játék korai és középső szakaszát –szinte teljesen tudták uralni azt–, de ki kell emelni a CZV türelmes játékát, valamint, hogy megfelelően tudtak válaszolni a THR agresszív, váltott ösvénytolására. Több szerb játékos is elindult megakadályozni Hiponixx félelmetes Jax-ét, –és sikerült is nekik–, majd az ebből szerzett előny után megnyertek egy csapatharcot. Itt fordult a kocka, sajnálatos módon a THR ellen, mert ezután a Zvezda egytől-egyig mindegyik csapatharcot nyert, és elég bátorságot szereztek. hogy folyamatosan harcoljanak, ami végül a győzelmükhöz vezetett.

A napot két külföldi csapat összecsapása folytatta x25 Esports az ASUS ROG Elite ellen. Itt két olyan csapatról beszélünk, akikről feltételezhető volt az, hogy egy kiélezett mérkőzést fogunk látni. Gyilkosságokban nem volt hiány, –és habár az x25-nél volt az arany előny–, nem nagyon volt egyértelmű, hogy melyik csapat erősebb. Végül az x25 a 28. percben elkezdett baron után megnyert egy csapatharcot, aminek köszönhetően a mérkőzést is bezsebelték.

A harmadik összecsapás azért volt érdekes, mert sem a Klicktech, sem a Neronity nem tudott eddig bizonyítani a ligában. Volt itt meglepetés bőven, a Neronity el tudott hozni két kulcsfontosságú hőst is, Aatroxot és Kindredet, bár a főszerepben inkább Emi1 Ryze játéka volt. A román csapat tudta uralni a pályát a játék középső szakaszától egészen a végéig, nem hiába: Ryze és Ezreal párossal a végjátékban lehet sebezni elég rendesen. Neronity ezzel megszerezte az első győzelmét az EBL-en.

A napot két magyar mérkőzése zárta, a WILD játszott a RIFT ellen. A játékot mind a két csapat nagyon passzívan kezdte, nem is csoda, olyan hősök kerültek kiválasztásra mindkét oldalon, akiknek az idő dolgozik. Ezt a passzivitást a RIFT bontotta meg, amikor az első toronyra mentek rá, szerzett gyilkosságoknak köszönhetően, de ettől függetlenül a kiegyenlítettség nem szűnt meg. WiLD jól tartotta magát, farmban vezetett, és az idő kedvezett nekik a Ryze és Ezreal választásoknak köszönhetően. Ami érdekességnek elmondható, hogy a RIFT Esports-nál csak az alsó ösvényes párosnak voltak gyilkosságai, ráadásul a támogatójuk, TasteLess rendelkezett a nagyjával. A RIFT jól kihasználta azt, hogy a WiLD el szerette volna még húzni picit a meccset, hamar kezdtek el közösen ostromolni, Lucker Varusszal már túl sokat sebzett –majd a baron és az ősi sárkány erősítések együttes hatása miatt– nem volt esélye a WiLD-nak a védekezésre.

A hétfői nap ezekből a meccsekből állt, –de a java még hátra volt, érkezett a csütörtök, elérkezett az EBL a félidőhöz.

A csütörtöki napot a Klicktech és az ASUS ROG Elite összecsapása nyitotta, és az ASUS úgy, ahogy az első napon is, egyszerűen győzedelmeskedett a Kliktech ellen. Persze ehhez több kellett szimpla magabiztosságnál, Von megmutatta Talon tudását, és meg is szerezte első MVP címét. DoubleAiM agresszív Camille választásával segítette a csapatát, ők ketten voltak kiemelkedőek a mérkőzésen.

Folytatásul érkezett a WiLD-Neronity párharc. A Neronity-ről elmondhatjuk, hogy összeszedte magát. Tehetséges játékosok, ezt eddig is tudtuk, a játék korai szakaszán kiemelkedően jól játszanak. Amiatt szomorkodhat a román csapat, hogy a WiLD nagyon jól tudja, hogy a korai szakaszban erősebbek, ezért a magyar gárda direkt a végső szakaszra ment rá az összeállításával. Ezen a mérkőzésen ráadásul Hextasy-ék megnyerték a korai szakaszt, így ott már eldőlt a mérkőzés. Paresz Kindreddel nagyon sokat hozzátett ahhoz, hogy gyors vége legyen az összecsapásnak, ő is lett az MVP.

Harmadik mérkőzésként a RIFT Esports és a Team Horizon Reapers harcát nézhettük. Ami itt érdekesség, hogy a RIFT a THR ellen hozta az akkor még jól működő Gold Funneling stratégiát (nerfelték a 8.14-es frissítésben) ami be is vált nekik, Lucker a Xayah-val nagyon szépen játszott. Ezúttal egy alap, a régen megszokott felállással jött mindkét csapat. A RIFT lövésze Lucker szerzett egy kezdeti előnyt, és jó helyre kerültek azok a gyilkosságok, –ugyanis Caitlynnel megállíthatatlanná vált.

A napot, és ezzel a hetet is az x25-CZV mérkőzés zárta. Már a választási fázisnál is előjött pár rég nem látott karakter, az x25 részéről Kassadin és Draven, a Crvena Zvezda oldalán egy Soraka. Ez egy picit érdekessé is tette a mérkőzést, látni lehetett valami újat. A mérkőzés maga nagyon kiegyenlített volt: mindkét csapat szépen játszott, de a Zvezda kevésnek bizonyult Baxa Kassadinja valamint Freezy Mundoja ellen. A végső szakaszra Kassadin hihetetlen sokat sebzett, Mundo pedig hihetetlen sok sebzést tudott elszenvedni.

Így, a félidő kezdete után a következőképpen néz ki a tabella

Hétfőn, azaz ma 19:00 órakor kezdődik az 5. hét, –kövessétek a mérkőzéseket az EsporthuLOL Twitch csatornáján!
Nézd meg esporthuLOL élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!