Gragas-nak és Zhonya-nak nem így kellene működnie - videó

Gragas-nak és Zhonya-nak nem így kellene működnie - videó

Egy igencsak érdekes jelenséget mutatott be egy játékos Gragas-on, így további karaktereket is leteszteltünk.

Gragas-t valószínűleg nem kell bemutatni, ismerjük mindannyian, hogy mire képes. Ugyanúgy mindenki találkozott már a Zhonya's Hourglass tárggyal. Gragas E (Body Slam) képességével odébb csúszik a pályán és az első eltalált ellenfelet fellöki egy kicsit, valamint kábítja is őket 1 másodpercre. A Zhonya-ról pedig azt tudjuk, hogy 2,5 másodpercre arannyá változtat, ami alatt nem tudunk mozogni, támadni, képességeket, vagy akár más tárgyakat, vagy idézői képességet használni. A legtöbb channel képesség is abbamarad, leszámítva pár kivételt, rendszerint azok, amikhez a karakter nem kell úgymond mozogjon, mint például Swain vagy Fiddlesticks ultija.

Gragas E képessége azonban nagyon is mozgásra épül, elvégre kezdeményezésre és CC-zésre is használjuk, hogy közelebb kerüljünk ellenfelünkhöz. A kettő tehát ellentmond egymásnak, így végül egy érdekes kettősség jön létre, ami véleményem szerint nem kellene szerepeljen ilyen formában. Az alábbi videót töltötték fel a jelenségről, a lényegi akció 30 mp után kezdődik.

Mint látható, Gragas az E animáció legelején elnyomja a Zhonya-t, viszont a csúszás végigmegy, ami egy dolog, azonban a sebzést is kiosztja, ami már kissé érdekes mechanika. Gondoljunk bele, be tudunk ugrani egy torony alá, sebezni és nem kapni semmilyen aggro-t. Zac sem áll meg az ugrása közben, hanem befejezi az ugrását, akár aranyformában is, sebezve és fellökve mindenkit. Shen is képes Stopwatch közben felbőszíteni ellenfeleit, igaz azok nem mozdulnak semerre, csak állnak egy helyben tétlenül, nem is indulnak el Shen fele, mivel nem tudják megtámadni őt. Hasonlóan Malphite végső képessége is végig megy, sebez és fellök mindenkit, miközben őt már az animáció során sem tudjuk támadni, igaz CC-zni, amúgy sem lehetne.

Bugnak nem nevezhetjük, mert láthatóan konzisztens ez a viselkedés, annak ellenére, hogy érdekes kérdéseket vet fel. Nem mernék rá megesküdni, de régebben, még évekkel ezelőtt, mintha megálltak volna a karakterek animáció közben, még a régi Zac is a pattogó ultija közben.

Szerintetek ez így helyes működés? Vagy mi lehetne a megoldás?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!