Hirdetés

Rekordmennyiségű tiebreaker is összejöhet az EU LCS-ben!

Érdekes helyzet állt elő az EU LCS-ben. A mezőny egész szoros; az H2k-n kívül még bárki kijuthat a rájátszásra és akár rekordmennyiségű meccset is láthatunk.

Hirdetés

Lehet nem sokan tudjátok, de a League of Legends-nek van egy igazán megszállott brigádja, akik imádják az adatokat és a statisztikákat, amiket néha hangoztatni is szoktak. Ezúttal egy nagyon érdekes grafikonnal jelentkeztek, ami az idei EU LCS összes végkimenetelét figyelembe veszi. Ha valaki esetleg nem követte volna aktívan a nyári szezont, érdemes tudni, hogy a csapatok nagyon közel állnak egymáshoz, –olyannyira, hogy a 10-ből 9-nek két héttel a versenye előtt még van esélye kijutni a rájátszásba. Egy szóval, nagyon szoros a mezőny.


Igen, még a 9. helyen álló Unicorns of Love-nak is állhat úgy a szénája két hét múlva, hogy bejusson a rájátszásba, amin összesen 6 csapat fog részt venni. Ez persze azt is jelenti, hogy valakit ki kellene onnan ütni, de a mezőny első fele elég izmos csapatokból áll. Ettől függetlenül bármi megtörténhet, hiszen alig pár héttel ezelőtt valószínűleg kevesen gondolták volna, hogy a Schalke04 fog állni a harmadik helyen. Megnéztek minden eshetőséget hogy miként záródhat a szezon, és több mint egy millió lehetőség merült fel, szám szerint 1048576.

Ugyan csak 0,04% esély van rá, viszont a lehetőség megvan arra is, hogy akár 11 helyosztó mérkőzéssel záruljon a szezon –ami a megszokott 5-ön felül lenne, vagyis egy nap 16-ot kellene lejátszani. Ebben az esetben valószínűleg elhalasztanák inkább a meccsek egy részét, különben reggelig ülnének a kommentátorok és a csapatok is a stúdióban. 

Nagyobb az esély arra, hogy végül egy se legyen, –de a legvalószínűbb, hogy egy vagy két plusz mérkőzést láthatunk, vagyis jövő héten szombaton érdemes úgy készülni, hogy sokáig fog tartani az EU LCS. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?