Újra elszaporodtak a csalók - Egyre több a WH

Újra elszaporodtak a csalók - Egyre több a WH

A csalások fejlesztőivel nagyon nehéz felvenni a versenyt, mert lassan szervezettebbek, mint a PUBG Corp.

Az elmúlt egy évben a játék legnagyobb problémája szinte mindig a csalók voltak. Akármit találtak ki a fejlesztők, a csalások fejlesztői mindig túljártak az eszükön. Az elmúlt hónapokban viszont egy kicsit visszafogottabb lett a történet, de a legtöbb játékos szerint ez a kisebb béke időszak is véget ért, hiszen újra csalók lepték el a játékot, –akiket nem tud kibannolni az anti-cheat, mivel a csalás nem azon a gépen fut, amin a játék is.

Az elmúlt napokban lett igazán egyértelmű, hogy sokan más eszközről –például egy telefonról, vagy laptopról használnak csalást–, amit egyszerűen nem vesz észre az anti-cheat. A csalás egészen pontosan úgy működik, hogy a szerver és a kliens között kommunikáló adatokat szedi le a program a másik eszközre, amit ezután kicsomagol a játékosnak és megjeleníti a képernyőn azt, hogy merre vannak lootok és emberek egyaránt. A játék jelenlegi formájában ezt lehetetlen detektálni. A fejlesztők ennek kivédésére két megoldást is találtak, a csalások fejlesztői viszont így is túljártak az eszükön.

A legelső megoldás az volt, hogy betiltották a VMware használatát, mivel rengeteg csaló ezzel próbálkozott, –de a program fejlesztői gyorsan meg is oldották a problémát, hiszen ha egy böngészőből vagy a telefonunkról működik a csalás, akkor nem számít, hogy tiltva van-e a VMware. Emellett a folyamatos 25 megás frissítések is azért érkeztek –hogy rendszeresen megváltoztassák az adatok titkosítását–, de a csalók megint okosabb voltak, hiszen kitaláltak egy auto-update funkciót, amivel a program folyamatosan frissíti saját magát, ha új patch érkezik a PUBG-ba is.

A legszomorúbb az egészben az, hogy mivel a csalásokat borzasztóan könnyű megtalálni és ingyen letölteni, így ezért bárki hozzájuthat pár perc keresgélés után. A FIX PUBG ütemtervben is láthattuk, hogy jó pár dologgal próbálkoznak a fejlesztők a jövőben is, –így csak remélni lehet, hogy sikerül ezt is megoldaniuk majd.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!