Szenzációs játékkal jutott negyeddöntőbe az utolsó magyar Pro Clubs csapat a BL-ben!

Szenzációs játékkal jutott negyeddöntőbe az utolsó magyar Pro Clubs csapat a BL-ben!

Először úgy tűnt, hogy a francia bajnokcsapat nagy falat lesz a Nice Gamingnek, de aztán esélyt sem hagytak a galloknak.

Négy magyar induló közül egyetlen állva maradt együttes bizonyíthatott a VPG Pro Clubs Bajnokok Ligájának nyolcaddöntőjében a csoportköröket követően.

Míg az MTK Budapest, Csiga FC és a Wonder Stag e-Sports kiesett, addig a Nice Gaming parádés játékkal megnyerte az A jelű kvartettet, vereség nélkül utasította maga mögé a Just Watch, TFC Europe UTD és az FC DragonBall ellenfelét is.

A csoportok végeredménye:

A nyolcaddöntőben a H csoport második helyén végzett, egyébként a regnáló francia bajnokot kapta a Nice Gaming ellenfeléül. Külön pikantériája volt a dolognak, hogy az oda-visszavágós rendszer helyett most egyetlen mérkőzés döntötte el a továbbjutó sorsát. A teljes mérkőzést alább visszanézhetitek:


Kattints a videóra, hogy a Facebookon megnézhesd, a mérkőzés 17 perc 52 másodpercnél kezdődik

Nagy elánnal kezdett a gall együttes, és az első 20 percben úgy tűnt bedarálják a magyar tizenegyet. A 34. percben aztán Deep szerzett egy labdát a kapunk előtti harmadban és rögtön neki is lódult ezzel a csapat a kontrának. Eljutott Rolandig a labda, ő pedig a saját térfeléről adott egy szenzációs 50 méteres átadást a pályát végigsprintelő Deepnek, aki be is tudta fejezni az akciót. Hiába jöttek előre a franciák még nagyobb elánnal, Bartha őrült nagy kiugratásával Spawn szedhette a lábát a kapu irányába, végül leadta Balinak a tizenhatos előterében a labdát, aki megduplázta az előnyünket. Két kapura lövés, két gól tőlünk, valamint próbálkozások hada sikertelenül a másik oldalon, így vonultak szünetre a gárdák. A Scapulaire a kis pihenőt követően sem találta a Nice ellenszerét, volt idő mikor látványosan szenvedtek és nem volt ötletük mit csináljanak. Ráadásul a 81. perc megpecsételte a sorsukat, Spawn egy csellel harcolt ki büntetőt, amelyet aztán hidegvérrel értékesített is. Ezzel a performanszal a Nice Gaming ott lesz Európa 8 legjobb Pro Clubs csapata között.

Nice Gaming 3:0 PEST Scapulaire
Gólsz.: Deep 35', Bali 43', Spawn 81'(11-esből)

A negyeddöntőben a magyar együttes ellenfele az SZN és a Dinamo eSports párharcának győztese lesz.

Európa Liga

A második számú sorozatban egy fokkal sikeresebben vették a csoportköröket hazánk együttesei, sőt az egyenes kieséses szakaszban le is tettük a névjegyünket, három csapatunkból kettő továbblépett a legjobb nyolc közé. Szoros eredmények születtek mindhárom találkozón, kétszer azonban mi örülhettünk. A Puskás eSport-ot mintha balszerencse sújtotta volna, –hiába uralták a mérkőzést és gyártották futószalagon a helyzeteket, egy sem akart beakadni, a belga Brozzers eSport viszont ki tudta használni a kínálkozó esélyét.

Puskás eSport 0-1 Brozzers eSport  

A Dr.Relax Esport egy spanyol együttessel, a Cardial eSports nézett farkasszemet. Jakab Szabi góljával a negyeddöntőbe lőtte a magyar alakulatot. Ellenfelük a negyeddöntőben a portugál VPG Naus lesz.

Dr.Relax Esport 1-0 Cardial eSports

A magyar bajnok Real Leyendas is fogcsikorgatós mérkőzést játszott, mindössze egy büntető (Ateska be is vágta) döntött az ő javukra, de a legfontosabb mégis az, hogy sikerült kiejteniük a török El Turkoz 1453 gárdáját és készülhetnek a legjobb nyolc között az FC Hurricane - Hell Trinacria mérkőzés győztese ellen.

Real Leyendas 1-0 El Turkoz 1453

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!