Upset Ezrealjét Amerikában kéne mutogatni

Upset Ezrealjét Amerikában kéne mutogatni

Szoros és izgalmas meccsen, de megvan az újabb Schalke04 győzelem.

Elérkeztünk a nyári EU LCS alapszakasz utolsó fordulójához, ami –amellett, hogy eldönti a rájátszásbeli helyek sorsát– szomorú hírekkel is kecsegtet: mivel 2019-től jön Európába is a franchise rendszer, így a csapatoknak be kell vásárolniuk magukat a ligába, a 10 millió dolláros árat pedig nem mindenki akarja vagy fogja tudni kifizetni. Simán lehet, hogy ma este látjuk utoljára például a Giants vagy az H2K csapatát LCS színpadon játszani.

Hozták a kötelezőt Vizicsacsiék

A már említett H2K a Unicorns of Love ellen játszott, és hiába trollkodott WhiteKnight azzal az AP Malphite-tal, az H2k ennek ellenére is kikapott, így biztossá vált, hogy az övék minden idők második legrosszabb LCS (de legrosszabb európai) szereplése: jelenleg 1 győzelem és 16 vereség a mérlegük, náluk csak a Team Coast volt rosszabb 1-17-tel, ráadásul szombat este a Schalke ellen játszanak, így még holtversenyben, de felállhatnak a képzeletbeli dobogó első helyére, holtversenyben amerikai "partnerükkel".

A Schalke04 és a Splyce ellenben nagyon jó meccset játszott: nagyon megfontoltan, nagyon óvatosan kóstolgatták egymást, az első gyilkosságra majdnem 17 percet kellett várni. Nukeduck a szezonban 15. hősét pickelte, elképesztő, hogy mennyi tudása van ennek a srácnak, hogy ennyire biztos kézzel nyúl hozzá szinte bármilyen karakterhez a középső ösvényen. Igaz, ez nem az ő meccse volt Vladimirrel, de azért hozta a kötelezőt. Nem úgy, mint Upset és Vizicsacsi, akik viszont 1-1 apró hibát leszámítva, parádésan játszottak. A Cho'Gath Q-k szinte mindig találtak, Upset Ezrealját pedig Amerikában kéne mutogatni a lövészeknek, hogy hahó, így is lehet. A Splyce vezetett 30 perc után, és az öt meccsükből még egyszer se kaptak ki, ha fél óra után náluk volt az előny, de most máshogy alakult: a Schalke frontvonalát képtelenek voltak áttörni a Splyce játékosai, a 36. percben elhozták a baront, pár perccel később az ősi sárkányt is, ekkora pedig már Upset Ezrealja eleget sebzett ahhoz, hogy a tankok mögött, kényelmesen és biztonságosan lebontsa Xerxe-éket. 

A nehezén tehát túl van a Schalke, így a helyezésük már csak a többi meccs eredményétől függ. Legrosszabb esetben a 4. helyen végeznek, legjobb esetben még az elsőért is küzdhetnek.

A szezon vesztese a Misfits

Caps mintha csak trollkodott volna azzal a LeBlanc-kal egész meccsen a ROCCAT ellen, de még így is összeszedett magának 14 killt. A ROCCAT nem volt rossz, a játék elején egész jól tartották magukat, de a meccs végére elfogytak. A Fnatic még így se biztosan csoportelső, de már biztosan csoportharmadik, –viszont ha szombaton elverik a Unicorns of Love-ot, akkor ők nyerik a nyári alapszakaszt. 

A G2 papírforma meccset játszott a Giants ellen, a nap, de inkább a szezon vesztese viszont egyértelműen a Misfits. A félidőben úgy tűnt, ezt a csapatot senki se állítja meg: 9 győzelemmel és mindössze egy vereséggel, toronymagasan vezették a tabellát. Aztán valami eltört, a bajnokság második felében csak az H2K-t és az UOL-t, a tabella két alsó csapatát tudták megverni, de az H2K elleni meccset se ők nyerték meg, hanem az ellenfél dobta el. A Vitality komoly ellenfél volt, Attila pedig bemutatta, hogy kell hatékonyan játszani Dravennel; már az első néhány percben 4-0-ba volt, az előnyt pedig a meccs végéig megtartotta a francia gárda. A Misfits ezzel a legutóbbi nyolc meccséből hatot elbukott, de ettől függetlenül, a playoffban már biztosan ott lesznek.

Az utolsó játéknap menetrendje, szombaton 17 órától:

  • Giants - Splyce
  • H2K - Schalke04
  • Misfits - ROCCAT
  • Fnatic - UOL
  • Vitality - G2

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!