A mai napon állhat, vagy bukhat Csacsiék VB szereplése!

A mai napon állhat, vagy bukhat Csacsiék VB szereplése!

Nagy nap lesz a mai Vizicsacsiék számára, hiszen elkezdődik az első negyeddöntő a rájátszásban, amit feltétlenül meg kellene nyerniük.

Az alapszakasz múlt héten véget ért, és sajnos Vizicsacsiéknak még nem jött össze a biztos szereplés Madridban, ezáltal a VB szereplés sem. Még mindig nehéz túllépni az H2k elleni vereségen, majd azt követően a felemás helyosztó mérkőzéseken, de most már ebből kell építkezniük. 

Febivennél elszakadt a cérna, teljesen kiégett a LoL-tól

Aioween | 18/08/23 16:16 Meghökkenve futottam bele egy Tweetbe, ahol a méltán híres mides, Febiven írásait láthattam Twitch chaten, a saját csatornáján. Pár évvel ezelőtt Európa egyik legjobb midese volt, sokan nagyra tartották, –és azon kevés játékosok egyike, aki már maga mögött tudhat egy tökéletes alapszakaszt.

Ma este hat órától pedig könnyen akár el is dőlhet Vizicsacsiék sorsa a világbajnokság kapcsán, mivel a tavaszi szezonban a nem túl előkelő nyolcadik helyen végeztek. Ez azt jelenti, hogy egy pontot sem szereztek a VB-re, így érthetően minél jobb helyet kellene elcsípni a rájátszásban. Ellenfelük nem más lesz, mint a Splyce. Ez két szempontból is pikáns ellenfél Vizicsacsi számára, egyrészt itt játszik volt csapattársa, Xerxe, még az UOL-os időkből, másrészt a Splyce egyszer már eltaposta VB álmait. A tavalyi év végén az UOL egészen az utolsó lépcsőig jutott a VB kvalifikációban, de az utolsó ponton 3-2-re a Splyce nyert, így Csacsi nem mehetett VB-re a gauntletből.


Erre idén is megvan az esélyük, viszont talán van egy könnyebb út, ez pedig a döntőbe jutás lenne. Ehhez azonban a mai napon mindenképpen nyerniük kellene a Splyce ellen. Jó hír, hogy az alapszakasz során mindkét alkalommal meg tudták őket verni. A második felében ez talán nem volt meglepő, hiszen jó formában voltak, de még a "sötétebb" első félben is győzelmet arattak, tehát eddig 2-0 a mutatójuk. Fontos megjegyezni, hogy ezek Bo1-ek voltak, ma pedig egy Bo5-ös szériában kell bizonyítani, ami már teljesen más téma.

Mivel a Schalke04 a harmadik helyen végzett, a Fnatic-ot biztosan elkerülik egészen a döntőig. Amennyiben ma nyernek, akkor az elődöntőbe jutnak, illetve szerepelhetnek Madridban, ahol a Team Vitality lesz az ellenfelük. Rajtuk sem könnyű átgyalogolni, de az eddigiek alapján talán egy fokkal mégiscsak könnyebb, mint a Fnatic-on. És hogy mi kellene a Schalke04-nek, hogy kijussanak a VB-re? A lehetséges 64 változatból mindössze egy olyan lehetőség van, ahol a Schalke04 gauntlet meccsek nélkül juthat ki pontokkal, –leszámítva természetesen a szezon megnyerését, ami automatikus kvalifikációt jelent. Hogy egyszerűbb legyen átlátni, íme egy ágrajz.

Ideális esetben tehát a mai kötelező győzelmet a Splyce ellen, a Misfits-nek meg kellene vernie a G2-t, majd ki kellene kapniuk a Fnatic-tól. A másik ágon természetesen Csacsiéknak meg kell verniük a már említett Vitality-t. Mivel a tavaszi szezont a Fnatic nyerte, vagyis már 90 ponttal rendelkeznek, így az lenne a legjobb, ha első helyen jutnának tovább. Ekkor a pontjaik értéküket vesztik úgymond, hiszen az első hellyel jutnának ki. Így a Schalke kapna 90 pontot a nyári szezon második helyéért. Ha a G2 már a negyeddöntőkben kikapakkor csak az 5. 6. helyre futnának be. Tavasszal a 2. helyet szerezték meg, kiegészülve a mostani 20 ponttal nekik is 90 pontjuk lenne, de a magasabb helyezés miatt a Schalke04 szerezné meg a második kijutó helyet. Ha viszont a G2 megveri a Misfits-et, akkor Vizicsacsiékon már csak az első hely segítene. 

Röviden tömören még sok minden történhet, de az első és legfontosabb lépés, hogy ma mindenképpen nyerniük kell, ha akár esélyt akarnak a VB-re!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!