Az e-sport is ott lehet a 2022-es Ázsiai Játékokon

Egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy még szélesebb körben elismerjék az elektronikus sportágakat.

Lassan már idejét se tudjuk, hogy mióta várunk arra, hogy a legnagyobb sporteseményeken –például az Olimpián– is helyet kaphassanak az e-sportok. Ennek egyik előfutára lehet a 2022-ben megrendezésre kerülő Ázsiai Játékok, ahol az elektronikus sportágak már ott lesznek, –de nem úgy, ahogy elsőre gondolnánk.


Az Ázsiai Olimpiai Tanács ugyan még nem jelentette be a hírt, hogy e-sportolók is medállal térhetnének majd haza a versenyükről, viszont összeültek Jakartában, hogy megvitassák a kérdést. Mivel az Ázsiai Játékokon körülbelül 40 sportág fog szerepelni, ezért végső soron az e-sport is ott lehetne közöttük.

A tanács igazgatója, Husain Al-Mussalam viszont azt nyilatkozta, hogy az e-sportok ilyen formában történő szerepeltetéséhez arra lenne szükség, hogy egy nemzetközi szervezet fogja össze az elektronikus sportágakat. Ugyanis hiába van rengeteg e-sport verseny és bajnokság, azok mögött más-más szervezetek állnak és nincs egy egységes szabályozó testület, aki tudná felügyelni ezeket.


Éppen ezért az Ázsiai Olimpiai Tanács feje azt szeretné, hogy ez minél hamarabb létrejöjjön, hiszen így egy új, nemzetközileg elismert sportág születhetne, amivel hivatalosan is elismernék az e-sportokat. Addig is az Ázsiai Játékokon –ami nem mellesleg a második legnagyobb sportesmény az Olimpia után– már fog szerepelni egy-két játék (pl. a League of Legends és a mobilos Arena of Valor), hogy megnézzék, miként lehet ezeket a hagyományos sportversenyek programjába és közvetítéseibe integrálni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.

Üzlet - Ismerjük meg a fő burgonyafajtákat!

Talán nem túlzunk, amikor azt mondjuk, hogy a burgonya az egyik legfontosabb növényünk, főként azért, mert rendkívül sokféleképpen lehet felhasználni. Alkalmas emberi fogyasztásra, fontos nyersanyaga az élelmiszer- és a gyógyszeriparnak.