Jövőre már jön a PlayStation 5?

Jövőre már jön a PlayStation 5?

Hamarabb lehet a generációváltás, mint gondolnánk.   

Már jóideje azt rebesgetik a szakmabeliek és a szakmán kívüliek, hogy hamarosan jöhetnek a következő generációs konzolok, amik reményeink szerint egy újabb mérföldkövet fognak jelenteni a játékiparban. Ugyebár a Sony üdvöskéjének számító PlayStation 4 közel öt éve, pontosabban 2013 novemberében debütált és már voltak olyan fejlesztőcsapatok - mint például a Bethesda -, akik bejelentették, hogy pár játékuk már a soron következő generációra (!) fog csak megjelenni. Most pedig egy szemfüles felhasználó idő előtt leplezhette le a PlayStation 5-öt. 


Történt ugyanis, hogy egy Gemüsepizza nevű felhasználó az Unreal Engine 4 forráskódjában bogarászva kiszúrta, hogy egy vadiúj platform szerepel a felsoroltak között. Ez az Erebus nevet viseli, amire már egyből meg is indult a találgatás, hogy vajon a PlayStation 5 lehet-e, hiszen a Sony előszeretettel használ a konzoljaihoz a görög mitológiához kapcsolódó kódneveket

Ez ráadásul egybecsenghet azzal, hogy a minap egy elemző, Yasuda Hideki hosszas pénzügyi elemzést követően arra a következtetésre jutott, hogy a PlayStation 5 megjelenés 2019 végére várható. Szerinte ezt csak az akadályozhatja meg, ha nem lesz meg a tömeggyártáshoz szükséges alkatrészmennyiség, de valószínűleg erről a Sony időben gondoskodni fog.


Természetesen azóta több pletyka is napvilágot látott azzal kapcsolatban, hogy vajon milyen lehet a cégóriás legújabb konzolja. Többek szerint a PlayStation 5 ugyan meg fogja tartani a lemezes játékokat, de a digitális és - ehhez szorosan kapcsolódva - a streaming szolgáltatást használó címek nagyobb hangsúlyt fognak kapni

Azt a legtöbben remélik, hogy végre natív 4K felbontást fogunk kapni és mellé a lehető legmagasabb FPS-t, bár itt is okosan kell majd a Sony-nak lavíroznia, hogy ne legyen túlságosan drága a következő generációt jelentő konzolja, ami sokakat elriaszthat. Elemzők szerint az új konzollal együtt a PlayStation VR következő változata is megjelenhet, hiszen egyre jobban teljesít ez a termék és a felhasználók többsége még csak most kezd igazán megbarátkozni vele.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!