S04 vagy FNC? Ki lesz az EU LCS Summer Split bajnoka?

S04 vagy FNC? Ki lesz az EU LCS Summer Split bajnoka?

Vasárnap este végre megtudjuk, hogy melyik Európa legjobb LoL csapata. Az Fnatic és a Schalke04 esélyeit elemeztük!

Már csak kettőt kell aludni, hogy végre élőben láthassuk Európa legjobb League of Legends csapatait Madridban, az EU LCS Summer Split döntőjében. A Schalke 04 Vizicsacsival a soraiban arra készül, hogy letaszítsa a trónról az Fnatic csapatát. Két kiváló formában lévő gárda feszül egymásnak, nézzük meg, hogy mit várhatunk a döntőtől!

Az alapszakasz


Két alkalommal találkoztak egymással a játékosok, először rögtön az első héten mutatta meg a Fnatic, hogy a „gold-funneling” taktikát megfelelően elsajátították és hiába volt végig előnyben a Schalke, egy kiváló Baron hívással az Fnatic megfordította a mérkőzést és pillanatok alatt lerendezte az összecsapást.

A második összecsapásra a hatodik héten került sor, ezúttal Rekkles nélkül Bwipoval az alsó ösvényen. Broxah és Bwipo vezetésével esélyt sem adott ezúttal a Schalkenak a Fnatic és 28 perc alatt simán bedarálta a Csacsiék Nexusát.

A rájátszás


A tiebreaker mérkőzéseket és a playoff első körét is pihenéssel tölthette az Fnatic, így kellett a Misfits ellen a színpadra lépni. Az első mérkőzésen érződött, hogy vissza kell még rázódniuk a mérkőzések sodrásába, de utána simán behúzták az összecsapást. A Schalkenak sokkal hosszabb és rázósabb volt az útja a döntőig, de a Splyce ellen megmutatták, hogy képesek átlépni a saját árnyékukon, a Vitality ellen meg egyszerűen fantasztikusak voltak Upseték. Mindkét csapat nagyszerű rájátszást hagyott maga mögött és minden esély meg van arra, hogy az összes mérkőzés kiélezett és izgalmas legyen, de csak egy győztes emelheti fel a kupát a végén.

A főszereplők


A Fnatic Rekkles nélkül is halmozta a győzelmeket, de a meta átalakult és Európa legjobb lövésze visszatért az alsó ösvényre. Broxah az alapszakasz legjobb játékosává lépett elő és Caps is megmutatta, hogy képes váratlan húzásokkal is nagyszerű teljesítményekre.

A Schalke 04 csapatszinten fejlődött hatalmasat. Upset, Nukeduck és Vizicsacsi a szezon második felében képes volt arra, hogy hosszútávon stabil teljesítményt nyújtsanak. Amazing érkezése a dzsungelbe egy új erőt vitt, Vanderről kevés szó esik, de a számok alapján Európa legjobb támogatójává vált az alapszakasz végére, amiből lehet építkezni.

Összegezzünk


A Fnatic képes arra, hogy teljesen eltérő taktikákkal is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtson. Náluk van a statisztikák alapján a legjobb játékos (Broxah), mellette az alapszakasz top 3 midese és toposa (Caps és sOAZ), plusz Rekkles, aki bármikor képes brutális számokra, hiába pihent rengeteget az idei szezonban. A S04-ben Upset úgy a legjobb játékos a rájátszásban, hogy a számok alapján csak az összesített lista 8. helyére ér oda. Vanderrel együtt azonban lehet rá számítani minden mérkőzésen. Vizicsacsi és Nukeduck kicsit háttérbe szorultak Upset mögött, de stabilan hozzák azt, amit elvár tőlük a hatalmas rajongótábor és az edzőjük, André Gulihoto. Az alapszakasz eredményei és a kiegyensúlyozottabb teljesítmény miatt az Fnatic győzelmére nagyobb az esély. A Schalkenak nem csak Broxah-ra kell majd tiltania, de Rekkles és Caps is óriási fenyegetést jelenthet Csacsiékra. Az Fnaticnak egy feladata lesz: Poppy-t és Ezrealt el kell venni Upsettől és Csacsitól, akkor nem érheti őket gond.

Tipp: 3-1 az Fnaticnak

A döntő mérkőzéseit a MagyarLoL TV Twitch csatornáján követhetitek élőben vasárnap 17:00-tól:

Nézd meg MagyarLoLTV élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

Ti kinek szurkoltok és mit vártok a döntőtől?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!