3 döntő, 3 ezüstérem, de talán most van a legjobb esély kijutni a vb-re

3 döntő, 3 ezüstérem, de talán most van a legjobb esély kijutni a vb-re

3-1 a vége, Csacsi és csapata harmadjára bukott EU LCS döntőt.

Harmadjára vágott neki Vizicsacsi egy EU LCS döntőnek, és harmadjára bukott el: csak úgy, mint másfél évvel ezelőtt a G2 ellen, úgy most a Fnatic ellen is 3-1-re kaptak ki. Pedig nagyon jól indult számukra a széria, de a sok egyéni hiba, és néhány klasszis megmozdulás a Fnatictól végül megbosszulta magát. Veszve nincs még semmi, hiszen jövő héten jön a regionális selejtező. 

Első meccs:

NukeDuck-ot a múltkor megszívatták Lissandrával, így Caps Akali pickjére most ő válaszolt a jégkirálynővel. A Fnaticnál Bwipo kezdett a felső ösvényen Csacsi ellen, de nem volt túl meggyőző a játék elején, bár egy GP-től ez nem is nagyon várható el. A Schalke04 abszolút pick kompra ment rá, akár Amazing Skarneréről, akár a Lissandráról, akár a Varusról beszélünk, és be is jött nekik: Amazingre azt mondták, hogy Broxah mellett nem fog teret kapni, ehhez képest az első 25 percben a csapat 9 killjéből 8-ban benne volt.

Egy viszonylag sima csapatharcot követően 2 killt, majd egyből baront is hozott a Schalke, de túl komoly előnyt nem tudtak kialakítani belőle. Alig néhány perccel később jött a következő harc: Csacsi menekült alul, de végül megölték, de a Schalke beleállt a harcba és végül 3-2-t cseréltek. A 29. percben pedig el is dőlt: Csacsi játszottak meg zseniálisan középen a Cho'Gath Q-t, amire érkezett Vander ultija, majd szép lassan a többi is, 5v2-ben pedig semmi esélye nem maradt a Fnaticnak, ezzel Vizicsacsiék hozták az első meccset!

Második meccs:

Alig nyúltak csak hozzá a felálláshoz a csapatok: sOAZ azonnal jött Bwipo helyére, ezúttal Sionnak, középen a Lissandra - Akali duó cserélődött Yasuo - Cassiora, míg Amazing ezúttal másik ikonjával, Sejuanival jött. Hasonlóan kezdődött a párharc az első meccshez, ám ezúttal az alsó ösvényen szerezte meg az első killt a Schalke. A Fnatic viszont bátor volt és továbbment két torony közé és sikerült két killt is elhozniuk. Amazing Sejuval is parádésan játszott, 20 perc után megint 80% fölött volt benne a csapat killjeiben. Aztán jött a meglepetés: Upset két Varus ultit is elrontott, de a második után már büntetett a Fnatic: Amazing akart látatlanban őrszemezni, de Caps Cassioja büntette, és hiába fordult rájuk a Schalke, nem tudtak killt hozni belőle. A Fnatic viszont pillanatok alatt elolvasztotta Baront, majd szép komótosan befejezték a meccset.

Harmadik meccs:

A harmadik meccsre stílust váltottak a csapatok: Csacsi újból megpróbálkozott a carry Gnarral, de ismét sikertelenül. A Fnatic remek kompozícióval rukkolt elő, Hylissang Pyke-ja még mindig félelmetes, és hiába kapta meg Ezrealt Upset, ezúttal nem tudta a hátán cipelni a csapatot. A meccs azon múlt, hogy mekkora előnyt tud 15-20 perc alatt kiharcolni a Schalke, de ez mindössze kétezer arany volt, ami egy Fnatic-kal szemben édeskevés. A végére kijött, hogy a Sejun kívül nincs tank a kék-fehéreknél, és úgy olvadtak, mint fagyi a napon. Fordított tehát a Fnatic, a meccsben maradásért kellett küzdenie a Schalke csapatának.

Negyedik meccs:

Jól sikerült pick/ban fázist követően sikerült egy kényelmetlen hőst adni Broxah-nak Zac személyében, nem is volt túl sok köze a meccs első 10 percében. A Schalke visszatért az első meccsen bevált két és fél tankos taktikához, és jól is kezdtek, két killt is össze tudtak szedni középen NukeDuck igen jó Ireliájának hála. Aztán néhány buta hiba miatt gyorsan visszajött a Fnatic, a 15. percben teljesen egál volt a meccs. A 25. perc környékén a széria csapatharca jött: a baron

Pár perccel később viszont már nem volt visszaút: Hylissang kezdeményezett parádésan középen, és a Schalke valamiért nem figyelt a tök egyedül álló Rekklesre, aki hosszú másodperceken keresztül tudta támadni az egész csapatot, a végén pedig összeszedett egy négyszeres gyilkosságot. Innentől kb. egy perc alatt betolták a bázist és tavasz után ismét ők ülhettek fel Európa trónjára.

De mi lesz a vb-vel?

Ez azt jelenti, hogy a Fnatic első kiemeltként utazik Koreába, míg a Vitality így pontokkal második. A Gauntlet, azaz a regionális kvali tetején ül majd a Schalke, aki a Splyce-Misfits-G2 trióból várja majd ellenfelét egy Bo5-re. Annak a győztese utazik 3. kiemeltként. A mostani erőviszonyok alapján meg kell, hogy legyen az a meccs.

A magyar VOD-okat a Magyar LOL TV Youtube csatornáján nézhetitek vissza hamarosan.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.