Óriás kéz glitch - A FIFA sorozat történetének talán legidiótább hibája

Óriás kéz glitch - A FIFA sorozat történetének talán legidiótább hibája

Ha visszarepülünk kicsit az időben, –pontosabban a FIFA14-ig–, akkor emlékezhetünk a játéktörténelem egyik legnagyobb (és legfurább) hibájára.

Az úgy nevezett "Giant Hand Glitch" (óriás kéz bug) rövid idő alatt meghódította akkor a világot. Ez a felmerülő probléma ugyanis nem csak véletlenül történt meg, hanem volt rá kombináció, mellyel elő lehetett csalni. A lényege az volt, hogy az oldalvonalon túlra kellett segíteni a labdát, és rögtön utána –a következő gombokat lenyomva– zseniális történt a futballistáinkkal.

Image: YouTube

Napjainkban már kevesebb hibával találkozik az ember –persze ezzel lesz, aki vitatkozik majd–, és éppen ezért az ilyen szórakoztató bakik azért hiányoznak.

A kapusokat eszén szinte lehetetlen volt túl járni a nagy tappancsok miatt, mialatt a játékvezetők tisztelet parancsoló intelmei elől nem volt menekvés: hatalmas sárga és piros lappal rendelkeztek. Ez volt az egyik legviccesebb dolog a FIFA sorozatban. A további móka ebben az, hogy a közösség nagyrésze örülne, ha az EA Sports a 19-be is elrejtene valami finomságot. Anno, még 2013-ban W2S töltötte fel a következő klipet, melyben megnézhetjük az óriási kezek csatáját.

Nos azért a legfrissebb FIFA rész sem maradhatott hiba nélkül –ha egyáltalán ezt annak lehet nevezni–, ugyanis két nagyon ismerős arc is beállt játékvezetőnek. Gary Neville és Ryan Giggs nem bírt elszakadni a futballtól és inkább bíróként kísérti tovább a pályákat.

Íme a bizonyíték:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!