Őrületes számokat produkál az EA FIFA sorozata

Őrületes számokat produkál az EA FIFA sorozata

Az elmúlt 25 évben megannyi stílusú FIFA-t kaptunk a kiadótól, a 19 pedig már a 26. része lesz a sorozatnak, mely szeptember 28-án jelenik meg.

Kezdjük ott, hogy a FIFA legelső epizódja 1993-ban látta meg a napvilágot –azóta pedig már egy generáció felnőtt. Jelenleg már a 26. résznél járunk, bár az még nem jelent meg. Az összeladásokat tekintve az EA igazán elégedett lehet: a virtuális futball játékuk 260 milliós példányszámban kelt el eleddig, a tavaly megjelent verzió pedig 24 millióval vette ki ebből a részét. A mobilos vonal sem szégyenkezhet: elképesztő 193 milliós letöltésével több, mint parádést eredményt produkált.

A FIFA18-nál érdemes azért megemlíteni, hogy a játékosok 7 milliárdnál is több mérkőzést játszottak le, ezeken a találkozókon 17 milliárd gólt ragasztottak ellenfelük vagy saját hálójukba. Mégis az Ultimate Team az igazi zászlóshajója a szériának a bemutatása óta. A rajongók 13 millió klubot kreáltak, illetve az évek óta futó Globan Seriesben –FIFA eVilágbajnokság– is több, mint 20 millió játékos vett már részt.

A FIFA Mobile, valamint a FIFA Online 3 és Online 4 az ázsiai piacon futott be óriási karriert. Előbbivel 900 millió mérkőzést bonyolítottak le, utóbbi kettőnél pedig 115 milliónál is több regisztrált felhasználót számoltak. A keleti régió 15 milliárdnál is több párharcon van túl eközben.

A FIFA19 szeptember 28-án jelenik meg Nintendo Switchre, PC-re, PlayStation 3-ra, PlayStation 4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!