Mit tartogathat a jövő Faker és csapata számára?

Mit tartogathat a jövő Faker és csapata számára?

Vajon milyen sikereket, megpróbáltatásokat hoz majd az elkövetkezendő időszak Faker-nek és csapatának, az SKT-nek?

Úgy tűnik, hogy lehet valami ebben a Dél-Koreai helyszínben, ami nem kedvez se Faker-nek se az SKT-nek. Pont a saját otthonukban és a hazai rajongótáboruk előtt nem sikerül szerepelni a világbajnokságon. Az utolsó alkalom amikor kiestek 2014-ben volt, ekkor azonban Seoul-ba nem sikerült kijutni. Ez az egész folyamat pedig elindított valamit Faker-ben és csapatában, aminek eredménye 2 világbajnoki cím és 2 MSI bajnoki cím lett egymás után, kvázi verhetetlenek voltak.

A "sötét" múlt

A kulcsfontosságú mérkőzés-sorozat utolsó összecsapásában a Gen.G hatalmas hibát vétett. Akali nem akadt fent a rostán. Pedig pont egy olyan hősről beszélünk, aki talán a legerősebb középső ösvényesnek számít jelenleg. Akárkit felrobbanthat, a meccs végéig váltott ösvénytolással pedig hatalmas nyomás alatt tartja az ellenfelet. Az SKT egy pillanatig sem tétovázott és rögtön el is hozta a karaktert Faker-nek, hogy biztos ne essen ki a második tiltási fázisban. A Gen.G azonban, igen meglepő módon így tervezte a dolgot. Egy szépen megrendezett csapda volt ez Faker számára, mert így komfortzónájából előbújva, a vakon választás mellett döntött, "Crown"-nak erre az opcióra pedig már kész terve volt.Az ellenfélnek mindeközben Lissandrára esett a választása, aki eléggé távol áll a jelenlegi metától, viszont egy tökéletes ellenválasztás Akalira, –eszközeit és képességeit tekintve. Rendelkezik annyi minion takarító erővel, hogy Akali a tornya alól csak nehezen tudjon kimozdulni, illetve a területi sebzés és a rengeteg lefogás elég időt ad a csapatnak Akali megsemmisítésére, a túlélhetőségről nem is beszélve. Hasonló volt a helyzet, anno 2015-ben az MSI döntőben, ahol az EDG kierőszakolta Faker LeBlanc választását, akivel a játékos akkoriban a legsikeresebb volt. Mindenki meglepődött ugyan, azonban az EDG erre számított: felépítettek egy csapatkompozíciót csak arra koncentrálva, hogy ne tudjon érvényesülni. Az SKT stratégiája ugyanis megköveteli Faker-től, hogy agresszív legyen és ezt az EDG gyönyörűen kihasználta.

Nem felejtünk

Nem szabad azért leírni Faker-t, mint egy teljesen egyféle stílust ismerő játékost. Volt olyan időszak, ahol a Galio, Lulu és Gragas támogatói középső ösvényt játszotta hasonlóan sikeresen, mint az agresszív hősöket. A probléma jelenleg az, hogy az SKT beleszokott abba a tudatba, hogy Faker kötelezően hozza a középső ösvény dominanciát és kihasználja a nagy helyzeteket. Mindenkinek szüksége van segítségre, a felső ösvény egyedül nincs biztonságban, az erdésznek szintén kell segíteni az effektív ellendzsungelezéshez és az alsó ösvény sosem volt náluk híres a korai szakaszban fenntartott nyomásáról. A csapat túlzottan támaszkodik Faker erejére, és elvárja a folyamatos kockáztatást, amit az ellenfelek már jó régen megtanultak és mostanában szépen el is kezdték kihasználni. Ezért is fordulhatott elő az, hogy az kisebb győzelmi sorozata volt az SKT-nak, amíg Faker a kispadon csücsült (helyette "Pirean" játszott). Persze ez sem tartott sokáig: a szemfüles ellenfelek gyorsan kitanulták ezt a verziót is, így az SKT visszakerült a startvonalra.

Ne nézz hátra csak előre

Az elmúlt években az SKT sajnos hanyagolta azt az egy dolgot, ami igazán naggyá tette őket: a fiatal játékosokat. Amikor Faker megnyerte első világbajnokságát még éppen hogy csak kimászott a solo ranglétra névtelenségéből. Bang és Wolf hasonlóképp került a csapatba vérfrissítésnek a veteránok helyett. A csapat korábbi magja nem csak, hogy beírta magát a League of Legends történelemkönyvébe, hanem rengeteg emlékezetes mozdulatot mutatott be a verseny szférában. Faker és az SKT neve mára már összeforrott a League of Legends történelmével és helyenként ezt művészi magasságokba is emelte. Megtanítottak minket hogy mennyire fontos a középső ösvény, és hogy kell kivárni egy tökéletes Baron harcot.Egyszer azonban mindennek vége szakad –főleg a sportok világában–, így az SKT sem csücsülhetett örökre a csúcson. Nem tudni, hogy valaha látunk-e még ilyen csapatot, akik a legtöbb kihívást legyűrik és megnyernek mindent, ráadásul nem is egyszer. Az SKT 2014-ben a hamvaiból támadt fel, és 2 évig a világ legjobbja volt, –de ne csüggedjünk most se, mert könnyen lehet, hogy az SKT történetének nem ez lesz a végpontja. Sosem szabad lebecsülni Faker-t és csapatát!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.

League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.