Az átok tovább él: negyedjére sincs meg a világbajnokság Vizicsacsinak

Az átok tovább él: negyedjére sincs meg a világbajnokság Vizicsacsinak

Jobban játszott a G2, megérdemelték a győzelmet.

Idén minden eddiginél több és jobb esélye volt Vizicsacsinak arra, hogy kijusson az év legrangosabb League of Legends versenyére. 2015 óta minden évben harcoltak a vébéért; minden évben hajszálnyira voltak, –és mégis, minden évben elbuktak az utolsó akadálynál. Mindegy, hogy Unicorns of Love vagy Schalke, az átok tovább él: továbbra is magyar játékos nélkül rendeznek LoL világbajnokságot.

Első meccs

Vizicsacsi megkapta Poppy-t az első meccsre, míg vele szemben Wunder Aatroxot hozta el. A G2 a már korábban megszokott "camp Csacsi" taktikát próbálta követni, emiatt a magyar topos volt az első áldozat Jankos gankjét követően. A lengyel egyébként nagyon dominált a meccs elején, Amazingnek nem sok köze volt a játékhoz. Az első Schalke killre majdnem 15 percet kellett várni, miután a G2 betolta a középső ösvényt a Heralddal: Amazing kapta el a menekülő Wadidot, aki egyedül maradt négy Schalke játékos között. A tempóelőny továbbra is a G2-nál volt és ha killekben nem is, tornyokban 3-0-ra elhúztak. A Schalke pedig teljesen ötlettelen volt, miközben a G2 két emberrel elhozta a Baront, majd utána két inhibitor tornyot is. Upsetéknek esélyük se volt, 0-1.

Második meccs

Csendesen indult a második meccs, a Schalke teljes kezdőt cserélt hősök tekintetében, a G2-nál Wadid Tahm Kench-e maradt a fix pont. Az első akcióra majdnem 12 percet kellett várni: a top-bot ösvénycserét követően Wadid maradt rossz helyen wardolni, a Schalke pedig egyből büntetett. A Schalke egyből felébredt és rákapcsolt, a következő 5-6 percben még 6 killt elhozott, ráadásul mindegyikben benne volt NukeDuck Urgotja. A G2 early-je nem sikerült túl jól, aminek a következtében elkezdtek hibát hibára halmozni. A 25. perc környékén járunk, amikor az Urgot, immáron egy Righteous Glory-val felszerelve rárohan a G2-ra 4v5-ben: először úgy tűnik, Perkzék jobban jönnek ki a harcból, de aztán megjön Csacsi és végül 3-2-t tradelnek. Pár perccel később elhozzák a Baront is, majd két inhibitort és a Nexus tornyokat is betolják. Innentől már esélye sincs a G2-nak, 1-1.

Harmadik meccs

Nem indult jól a meccs a Schalke számára, hiába kapta meg Amazing Trundle-t: a német jungler folyamatosan rossz döntéseket hozott, ami miatt ő lett az első áldozat is egy top ganket követően, majd utána még jó néhányszor beleszaladt a pofonba. Erről a meccsről sok mindent nem lehet írni, az a csapat nyert, amelyiknél a jungler kevesebbet hibázott. Jankos Skarnere tökéletesen kihasználta Amazing hibáit, a G2 pedig tanult a második meccsből és ezúttal két carryt hozott be a játékba (Perkz Corkizott), amivel kényelmesen lebontották Vizicsacsiák tankjait. Ezzel meccsponthoz jutott a G2, a Schalke-nak mindenképpen kellett a győzelem.

Negyedik meccs

Ennél jobb pick/bant talán elképzelni se tudott a Schalke, bár NukeDuck Azirjára mindenki felkapta a fejét. Mindenhol máshol komfort pickek: Csacsi Cho'Gath, Amazing Skarner, sőt az alsó ösvényen Upset megkapta a Kai'Sát, amivel a döntőbe lőtte korábban a csapatot. Mégis, a G2 tökéletesen felkészült belőlük: egy lvl 1-es harcot követően megint Wunderéké lett az első gyilkosság, a korai mini-előny pedig elég volt ahhoz, hogy a G2 a saját játékát rá tudje erőltetni Vanderékre: a vége 32 perc és egy nagyon szomorú vereség nekünk, magyaroknak.

Vizicsacsinak ezzel negyedjére sincs meg a világbajnokság, nem tudunk mást csinálni, mint várni, hogy jövőre, a franchise rendszer érkezésével maradjon a Schalke, maradjon Csacsi, –és egy ennél is jobb szezon után, végre egyszer, kijusson a világ legnagyobb e-sport versenyére.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!