Odüsszeia: hogyan lehet kimaxolni a legnehezebb verziót?

Odüsszeia: hogyan lehet kimaxolni a legnehezebb verziót?

Hoztunk nektek pár tippet és trükköt egy játékostársatoktól, amivel könnyebb teljesíteni az Odüsszeia legnehezebb verzióját!

Régen pezsdítette már fel ennyire a League of Legends mezejét egy új játékmód. Azonban most –az Odüsszeia megjelenésével– bátran állítjuk, hogy a játékosok többsége megtalálta rég elveszített motivációját. De nem csak móka és kacagás ám itt minden! Sokan vért izzadnak azért, hogy a mód legnehezebb verzióját is teljesítsék egy elektronikus vállveregetésért (az ajándékokról már nem is beszélve). Ezt a szenvedést elégelte meg Lorex, a Facebook-os League of Legends Hungary egyik adminisztrátora, aki egy hosszabb bejegyzés keretein belül gyűjtötte össze a bátor felfedezők számára a legfontosabb információkat, tanácsokat! 

A tökéletes csapat

Az első tanács keretein belül Lorax elmondja, hogy hogyan is nézett ki az ő csapatkompozíciójuk (ezzel sikerült a legnehezebb verziót is teljesíteniük). Az öt tagú társaságban lennie kell egy Malphite-nak, két Yasuo-nak és két Sona-nak. Igen, tényleg ennyi. Nem kell ide Jinx meg Ziggs. Ezzel a három karakterrel (meg egy kis kitartással) végig lehet vinni ezt a sokak által rettegett verziót is. Szerencsére nem csak ennyit kaptunk jótanácsként. A játékos a különböző augmentek használatát, a buildeket, sőt a képességének építésének sorrendjét is megosztotta velünk!

MalphiteNézzük is meg Malphite augementjeit. Elsőként a Relentless-re, második körben az Onslaught-ra, majd a Goliath-ra és a Volatile-re kell nála pakolni. Ha a maximumot akarod kihozni belőle, akkor képességeit a következő sorrendben kell kimaxolni: W > Q > E > R. A fenti buildből pedig az is látszik, hogy szerepét tekintve (illetve a karakter képességeiből és statisztikáiból kiindulva) ő lesz a tank aki a legtöbb sebzést benyeli, amíg a többi játékos lesebzi az ellenfelet, esetleg folyamatosan gyógyítja a társait.

Yasuo(k)Yasuo ebben az összeállításban (ha szabad ezt mondani) a csapat ereje. Ő az aki sebzésével leolvasztja az ellenfél életerejét. Nála elsőként a Wandering-et, majd a Tempest-et, később az Infinity-t és a Horizont kell beállítani augmentnek. Képességeinek fontossági sorrendje pedig a következő: Q > E > W > R.

Sona(k)Sona a csendes –de ugyanakkor veszélyes– mágus ebben a felállásban: inkább gyógyítóként, mintsem lehengerlő sebzésosztóként van jelen. Augmentjeinél elsőként a Clutch, majd a Flurry, Oasis és Concerto esetleg Drop az, ami számításba jöhet. Képességeinek sorrendje pedig a következő : W > Q > E > R. Nos, tényleg látszik, hogy a karakter ereje és hasznossága életregeneráló képességében rejlik, ezért nem is csoda, hogy kettő is bőven elfér belőle egy csapatban.

A végső út

Első fázis

Az első térképen a lényeg a következő: a különböző mobokat (automatikus megjelenő lényecskék) egy csoportba kell terelni. Ekkor, erre a nagy csapatra jöhet is a Malphite végső képesség majd azzal egyetemben az egyik Yasuo ultija. Fontos, hogy a másik tartsa még magánál ezt a lehetőséget egy darabig. Így azok a lények, akik megmaradtak az előző ütközetből ugyan olyan könnyen elpusztulnak a másik Yasuo kezei, pontosabban kardja által.

Második fázis

A második fordulóban a lényeg, hogy a nagy range-el rendelkező lényeket minél hamarabb le kell takarítani a pályáról. Fontos, hogy itt Malphite folyamatosan használja a végső képességét ahogyan a két Yasuo is, de nem ám a vakvilágba! Minél több lénynél találnak be, annál egyszerűbben és gyorsabban lehet teljesíteni a küldetés ezen szakaszát. 

Harmadik fázis

Ha megjelennek a lények, akkor fontos, hogy Malphite a fa barikádokhoz tolja őket, amire jöhetnek is majd a Yasuo ultik. Így általában a legtöbb mob életét veszítő (sőt az első falak is ledőlnek). Innentől sietni kell a második falhoz (a sikeresség érdekében), a sok-sok Vel'kozt pedig lehetőleg egyenként leszedni.

Negyedik fázis

Ez a fázis hasonló az előzőhöz, azonban itt kevesebb mobbal találkozik az ember (negatívumként viszont ezek a lények nagyobbak, mint elődjeik). Itt ugyan úgy, ahogy az első pályánál célszerű összeterelni őket, mivel a két Yasuo ekkor már játszi könnyedséggel meg tud birkózni velük (a folyamatos gyógyulás mellett).

Kayn elfenekelése

Első fázis

Most pedig jöhet a végső megmérettetés. Abban az esetben ha Shadow Kayn-el találjátok szembe magatokat, akkor valószínűleg egy picit nehezebb lesz, de nem kell egyből megijedni! Az első fordulóban a lényeg, hogy minél gyorsabban meg tudjátok ölni Kayn-t, ugyanis amikor az időzítő lejár, ahogy 130 true demage-t szenvedtek el másodpercenként, így ezt nem érdemes megvárni. Amikor a Shadow Kayn charge-olni szeretne, meg kell várni, hogy az utolsó golyó is beérjen. Ekkor le kell rakni az egyik Yasuo falat, mielőtt pedig az lejárna, a másikat is. Sonanak pedig érdemes ilyenkor erőteljesen nyomogatni az E betűjét.

Második fázis

Ha az első fázisban nem Shadow Kayn jött veletek szembe, akkor itt biztos az lesz, azonban ez még talán a jobbik eset. Malphite-nak folyamatosan arra kell koncentrálnia, hogy minél több lényt toljon rá Kayn-re, majd ezután mindkét Yasuo-nak érdemes egyszerre elnyomnia a végső képességét, a tornádókat pedig szépen ráküldeni. Így kell technikázni egészen addig, amíg meg nem lesz a második fázis is!

Harmadik fázis

A harmadik –és egyben utolsó fázisnál– ha Shadow Kayn van (ezt attól függ, hogy milyen fajtájú Kayn volt az első fázisban, ugyanis az utolsóban is olyan lesz) akkor nehéz lesz, de meg lehet csinálni. Hasonlóan a második körhöz Malphite-nak arra kell koncentrálnia, hogy a mobokat egy helyre gyűjtse, majd Kayn-re tolja. Mindeközben le kell bontani a fa barikádokat is. Abban a pillanatban, amikor ezek már megvannak, csak arra kell koncentrálni, hogy a Malphite és Yasuo kombó jól süljön el, mivel ez a csapat kulcsa a győzelemhez.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!