2019-től már csak 18 év felettiek versenyezhetnek majd PUBG-ben

2019-től már csak 18 év felettiek versenyezhetnek majd PUBG-ben

Mindezt a PUBG Esports jelentette be Twitter oldalán. 

Annak ellenére, hogy a PUBG csak tavaly decemberben jelent meg hivatalosan, –az elmúlt közel egy évben számtalan e-sport versenyt rendeztek a játékban. Ez idő alatt a kompetitív szféra nem is nagyon volt központilag szabályozva, aminek köszönhetően bárkiből lehetett szupersztár, akár nagyon rövid idő alatt is. 

Nos, a jövőben sajnos mindez meg fog változni; a PUBG Esports pár napja bejelentette, hogy 2019-től kezdve új szabályrendszert vezetnek majd be. A változtatások első és legfontosabb része, hogy jövőre már csak azon játékosok indulhatnak PUBG versenyen, akik betöltötték a 18-ik életévüket. A második pedig, hogy egy adott csapatnak legalább három játékosának érvényes állampolgársággal kell rendelkeznie az általuk képviselt régióban. 

PUBG Esports on Twitter

From 2019, these global rules will apply to all pro-level PUBG esports competitions: 1) Any player who is under 18 years of age will not be eligible to play. 2) Each team must include in its roster at least 3 legal citizens or permanent residents from its region.

A bejelentés egyébként igencsak nagy visszhangot váltott ki a játékosok körében; a legtöbben egyáltalán nem értenek egyet a döntéssel és sokan úgy gondolják, a PUBG Corp. ezzel csak újabb szögeket ütött a kompetitív szféra koporsójába. Véleményünk szerint valóban nem a legjobb irányba indult el a vállalat, és a két szabálymódosítás túlságosan szigorú.

Egyrészt a 18 év alattiak kitiltása teljesen megöli a következő kompetitív generáció kinevelésének lehetőségét, másrészt a régiós zár meggátolja a nemzetközi csapatok létrejöttét. Reméljük azért a PUBG Corp. a visszajelzések alapján átgondolja a helyzetet és enyhítenek a szabályokon. A Blizzard például csak az Overwatch League-ben hozott korhatár szabályt, az alatta lévő versenysorozatokban nem.

Ti mit gondoltok egyébként a két módosításról, valóban szükséges mindez? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!