Minden, amit az idei VB-ről, időpontokról és a verseny felépítéséről tudni kell!

Minden, amit az idei VB-ről, időpontokról és a verseny felépítéséről tudni kell!

Meccsidőpontok, közvetítési helyek, –ezekre a kérdésekre hoztunk nektek válaszokat. Érdemes lesz követni az idei világbajnokságot is az év legizgalmasabb meccsei miatt!

Az idei világbajnokság október elsejével veszi kezdetét –és tart majd egészen november harmadikáig–, vagyis kicsit több, mint egy hónapon keresztül lesz részünk az izgalmakban. Lassan minden egyes régió szereplői kiderülnek, pár még hátra van, de a nagyját azért már most is tudni lehet.

Ez a 10 karakter kap buffokat a VB-re!

Aioween | 18/09/19 14:22 Jövő hétre várható már az idei világbajnokság patch-e, a 8.19, amiben 10 karakter már biztosan erősítéseket fog kapni. PBE-re egyelőre még nem került ki mind, de Riot Maple megosztotta a várhatóan buffolt karakterek listáját twitteren. Riot Maple vette át Meddler helyét a játékfejlesztés élén, miután Meddler feljebb lépett a ranglétrán.

VB szereplők eddig

Régiónként az eddigi információk szerint az alábbi csapatok jutottak ki a világbajnokságra, sorrendben haladva balról jobbra, vagyis az seed szerint

  • LCK (Korea): kt Rolster, Afreeca Freecs, Gen.G
  • LPL (Kínai): Royal Never Give Up, Invictus Gaming, EDward Gaming
  • EU LCS (Európa): Fnatic, Team Vitality, G2 Esports
  • NA LCS (Észak-Amerika): Team Liquid, 100 Thieves, Cloud9
  • LMS (Tajvan, Hongkong, Makaó): Flash Wolves, Mad Team, a harmadik seed még nem derült ki 
  • CBLoL (Brazília): KaBuM! e-Sports
  • LCL (Független országok): Gambit Esports
  • LJL (Japán): DetonatioN FocusMe
  • LLN (Latin-Amerika Észak): Infinity eSports
  • CLS (Latin-Amerika Dél): Kaos Latin Gamers
  • OPL (Óceánia): Dire Wolves
  • TCL (Törökország): Bahçeşehir Supermassive
  • SEA (Dél-Kelet Ázsia): Ascension Gaming
  • VCS (Vietnám): még nem dőlt el, ki megy innen a VB-re

Mi változott?

Elsősorban a vietámi régió kapott külön helyet a VB-n, erre most először lesz példa, ami azt jelenti, hogy Dél-Kelet Ázsia is külön menetel majd. Mivel jól teljesítettek régióként az MSI-on. Ők a legmagasabb szinten álló egycsapatos régió; ez azt jelenti, hogy kihagyják a Play-Int és egyből a csoportkörökben kezdenek.

Mi a helyzet a formátummal?

Összesen három fázisa lesz az idei VB-nek is, de azért pár dolog változik. A Play-In, a csoportkörök és a rájátszás marad.

Play-in

A Play-In október 1-től tart majd egészen október hétig, a pontos napokat tekintve pedig két részre oszlik: az első rész elsejétől negyedikéig zajlik, míg a második, vagyis a döntők 6-án és 7-én. Összesen 12 csapat vesz rajta részt, melyeket csoportokba osztanak. Itt oda-vissza találkozók lesznek Bo1-es meccsek mellett. A nyolc legjobban teljesítő csapat mehet tovább a kieső szakaszba, ahol az egyik csoport első helyezettje játszik a másik második helyezettjével és vice versa, –így derül ki, hogy mely négy csapat mehet tovább a csoportkörökbe.

Csoportkörök

A csoportkörök terén is történt változás. Ellentétben a korábbi évekkel, nem fog két hétig tartani, helyette az egészet szünet nélkül lezavarják kerek egy hét alatt. Ez október 10-én kezdődik, az utolsó csoportmeccsek pedig 17-én zajlanak majd. A 16 legjobb csapat kerül be ide, 12 már az indulás előtt ismert lesz, a maradék négy pedig a Play-In fázisból érkezik. Itt is oda-vissza mérkőzések lesznek a csapatok között, Bo1-es formátumban, négy fős csoportok mellett. Mindegyik csoportból az első és a második helyezett megy tovább a rájátszásba.

És hogy miként néznek ki majd a csoportok? Erre lesz egy külön műsor, ahol kihúzzák a csapatokat, ennek időpontja szeptember 23, délután 2 óra.

Ha nem akartok lemaradni róla, a fentebbi videóra állítsatok be egy emlékeztető, vagy utólag is visszanézhetitek.

Rájátszás és döntő

A csoportkörökből már csak 8 csapat jut tovább, innentől pedig Bo5-re vált a formátum, a mérkőzések pedig október 20 és 21-én, 27 és 28-án, illetve a döntő november 3-án zajlik majd. A rájátszás már a megszokott séma szerint zajlik, negyeddöntőkkel kezdünk, majd elődöntőkkel folytatjuk és végül következhet a döntő.

Hol tudom nézni?

Ha a magyar nyelvet preferálod, akkor nincs más dolgod, mint bekövetni a Magyar LoLTV Twitch csatornáját, melyet alább találsz.
Nézd meg MagyarLoLTV élő videóját a www.twitch.tv weboldalonHa pedig inkább az angol adást szeretnéd követni a külföldi Rioterek előadásában, akkor a hivatalos Riot Games Twitch csatornát érdemes követni.
Nézd meg Riot Games élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!