Így lehetsz te is az M16A4 mestere

A PUBG-ben az M16A4 eddig nem nagyon találta a helyét, –legalábbis mostanáig. 

Az AR-ek mindig is fontos részét képezték a PUBG-nek. A legtöbb játékos –ha teheti– legalább egyet magánál tart a biztonság kedvéért, mivel közel és középtávolságra egyaránt hatékonyak. Természetesen a fegyvercsalád nem minden tagja teljesít ugyanúgy, és vannak olyan AR-ek, amiket a korábbi rossz tapasztalatok alapján nem szívesen viszünk magunkkal, vagy az első adandó alkalommal rögtön le is cseréljük őket egy általunk jobban kedveltre.

Nos, sokak szemében –köztük az enyémben is– az M16A4 is ilyen; ugyanis a félautomata profil miatt közelre hatékonyabbnak érzek egy automata M416-ot vagy SCAR-L-t, távolabbra pedig már számtalan olyan alternatíva van rá, az egyre bővülő DMR fegyverek személyében. Az M16-ról alkotott véleményemen azonban nemrég jócskán megváltozott az edukációs PUBG tartalmakkal foglalkozó WackyJacky101-nek köszönhetően, aki egy fejlesztővel folytatott beszélgetés után több mint két hónapig tesztelte, hogyan és milyen technikával is kellene kihozni a legjobbat a fegyverből. 

A kísérletezgetés alapján a játékos arra jutott, hogy a gépkarabély alapvetően közepes távolságon érzi igazán elemében magát egy 2x-szel párosítva, –feltéve, ha elfelejtjük a visszarúgás miatt pontatlan Burst módot, és átállunk inkább a Single tüzelésre. A maximális hatékonysághoz továbbá el kell sajátítanunk egy elsőre igencsak nehéznek tűnő technikát is, ami tulajdonképpen abból áll, hogy Single lövés módban minél gyorsabban kattintva próbáljuk kiegyensúlyozni a fegyver visszarúgását. WackyJacky ezt a technikát egyik legújabb videójában nem csak bemutatta, de prezentálta is, –szóval ha ti is szeretnétek javulni az M16-tal, akkor kattintsatok az edukációs sorozat alábbi epizódjára. 

Ti egyébként szeretitek a fegyvert, vagy az első adandó alkalommal lecserélitek egy másik AR-re?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!