Ezért jó az, ha e-sport mellett fizikai edzést is végzünk

Ezért jó az, ha e-sport mellett fizikai edzést is végzünk

Mindenkinek megvan a maga ellenszere a tilt és dührohamok ellen, ezúttal Nukeduck nyilatkozott a kérdést illetően.

Talán mindenki ismeri az érzést, amikor a sokadik ranked és megismételt hiba után az egérrel csapkodunk az asztalon egy újabb halál után. Ez a tendencia csak még inkább megviseli az ember idegeit, ha versenyszerűen játszik. Gyakran egy-egy mellékattintáson megy el egy nagyon fontos meccs, –holott előtte többszáz órát gyakorolta a "vétkes"–, az ilyen rendesen ki tudja égetni az embert. 

Azonban tippje, trükkje, szinte mindenkinek van a dolog kivédésére. Van, aki Twitterre vagy Facebookra írja ki a dühkitöréseit, mások valami teljesen mással próbálják az agyukat kikapcsolni. Én a mosogatásra esküszöm: ha néhanapján felhúzom magam, nekiállok elmosni bármit, –garantáltan kikapcsolja az agyam. Az FC Schalke 04 midlanere, Erneld "Nukeduck" Våtevik Holm a rendszeres testedzésre esküszik. Talán kevésbé ismert tény róla, hogy League karriere előtt floorballban és kosárlabdában egyaránt kipróbálta magát, így nem meglepő, hogy az edzőteremben találta meg a lelki békét. Saját bevallása szerint célja nem a megszállott izomnövelés, hanem egy egészséges életmód követése ami a mindennapokban és karrierje során egyaránt segíti őt. Amióta rendszeresen edz, nem tiltel a pályán.

Pedig azért volt neki is sötét korszaka: még 2014 nyarán, rasszista kijelentéseket használt ő és az ex-G2-s Mithy játék közben, a verbális agressziót pedig azzal büntette a Riot, hogy az év hátralevő részére eltiltotta őket a profi versenyzéstől

A videóból mindemellett az is kiderül, hogy a csapat igazán komolyan veszi az egészséges életmódot, testedzést és mentális egészséget. A fiúk nemcsak saját szakáccsal rendelkeznek, de egy állandó pszichológus, és egy saját edzőterem is a rendelkezésükre áll a csapat gaming house-ában. A dolog pedig nem egyedi: a következetes testedzést rengeteg profi játékos napi programjában megtalálható, és ha lehet hinni Nukeducknak, a csapatpszichológus is nagy segítség. Nem csak egyéni problémák megoldásában jelenthet támogatást a játékosoknak, de a pozitív hozzáállás megteremtésében is nagy szerepet játszik.

Nem a Schalke játékosai az egyetlenek, akik rendszeresen edzenek, de a nem profi szinten is lehet találni olyan gyakorlatokat, amelyek meccsek között, otthon végezhetők. Vannak kihívást jelentő, játékos feladatok is, amelyektől gyorsan megizmosodhat az ember. Mutatunk most egy ilyen példát: vicces, de az biztos, hogy fitten tartja majd a tested.

Persze a fizikai fittség csak az érem egyik oldala: mentálisan is helyt kell állnod. Nem elég szimplán fizikailag jó kondícióban lenned ahhoz, hogy igenis sikeres játékos legyél. A játékok során felmerülő kiborulást meglehet előzni a szociális élet el nem hanyagolásával, a rendszeres szünettartással a játékok között. A nyomás alatt megfelelő döntéseket kell hozni, mely rossz vagy kiborult mentális állapotban igen nehéz: ekkor szokott előfordulni, hogy valaki 7-10-20 mérkőzést is veszít akár zsinórban. Ne feledjétek:a sakkhoz hasonlóan a League of Legends is egy mentális játék.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!