Hihetetlen play Aphromoo-tól, mégis rosszabbul jártak a végén - videó

Hihetetlen play Aphromoo-tól, mégis rosszabbul jártak a végén - videó

Hiába a szép megmozdulás Aphromootól, –az ellenfél csapata jobban járt még így is.

Aphromoo és a 100 Thieves már Koreában gyakorol a világbajnokságra. A 100 Thieves támogatója pedig egyébként is szokott streamelni, így a koreai kalandjait is hellyel-közzel nyomon lehet követni. Így született az alábbi –egyébként igen szép– outplay a részéről, ahol ugyan meghal, de három másik embert rángat magával.


Először Shent és Kai'Sa-t repíti levegőbe, amire Shen szépen válaszol egy W-vel, majd később tauntol is Lucianre, az ő Lee Sinjük pedig hirtelen ott terem, és a magatehetetlen Luciant lekaszabolja. Aphromoo nem tehet mást, a tornya alá menekül, –de az ellenfél nem hagyja annyiban, ide is követik. Szerencsére az ultijával elég ideig bírja, hogy a torony és Ignite-ja segítségével végül mind a három embert megöli, –igaz ehhez kellett Kai'sa hülyesége is. Abszolút worth nem? Sajnos nem.

A klip elején 585 arannyal rendelkezik Aphromoo, a három kill után pedig pedig 1543-mal. A három killért összesen 900 aranyat szerzett, illetve az idő telésével is összejött még a további 58. A meccset 1-1-ben kezdte, tehát az első gyilkosságért már nem kaphat shutdown-t. Viszont hiába játszott jól, mivel mindhárom gyilkosság nála landolt, ezért egy három gyilkosságos shutdownt adott az ellenfélnek, vagyis Shennek. Ha összesítjük a helyzetet és utána számolunk, rájöhetünk, hogy valójában Aphro-ék rosszabbul jártak. 

"Szerencsétlenül" alakult a helyzet, mivel mindhárom kill Aphromoohoz került, még mielőtt meghalt volna, és ez csak Aphromoo halála. Ha belevesszük Lucian halálát is, aki az incidens előtt 2 killel és két halállal rendelkezett, –vagyis jó eséllyel nem volt shutdown, még az is további 300 arany csak a killért plusz 150 megint kettéosztva Kai'sa és Shen között, mivel Lee Sin fejezte őt be.

Mivel megváltozott év közben a shutdown killek értéke, egyáltalán nem jártak jól.

Összegezzünk, –mit látunk elsőre? Aphromooék tök jól kijöttek ebből a helyzetből, hiszen egy hátrányos szituációban 3-at tudtak cserélni kettőre. És mi a valóság? Aphromoo mindhárom gyilkosságot elvitte assist nélkül, tehát Lucian nem lett gazdagabb, így Alistarral szerzett 900 aranyat. A másik oldalon pedig Lee Sin kapott 300 plusz 75 aranyat egy killért és assistért, Kaisa kétszer 75-öt két assistért, vagyis 150-et, míg Shen 600 és 75-öt a shutdown killért és az egy assistért. Aphromoo-ék csapata tehát 900 arannyal lett gazdagabb, míg az ellenfél 1200-zal. Így máris nem érte meg annyira.

A probléma talán a shutdown jutalmakkal van, amit a Riot azért módosított a szezon közepette, hogy ne lehessen csak úgy elfutni egy 1 v 9-es karakterrel, akinél az sem számít, ha egyszer meghalunk. Ilyen aranymennyiségek mellett azonban kétszer is érdemes meggondolni, hogy a 3-ért 2 csere valóban mindig megéri-e. Elég csak pár ilyen helyzetbe belefutni és hiába érezzük majd azt, hogy nálunk az előny, mégsem lesz úgy.

Szerintetek nincs túlárazva a shutdown?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!