Az EA in-game figyelmeztet: bannolással járhat az érmeelosztás

Az EA in-game figyelmeztet: bannolással járhat az érmeelosztás

A FIFA 19 Ultimate Team módja néhány in-game üzenettel kezdődik, amelyek közül az egyikre bizony érdemes nagyon odafigyelni! Az EA pontokba szedte, hogy az éremszerzés (coin) kapcsán mire érdemes hatványozottan odafigyelni, ha nem szeretnénk egy zsíros kis ban-t kapni.

Az EA Sports továbbra is harcol az úgynevezett harmadik felekkel, akik érméket adnak el a játékosoknak. Elképesztő mennyiségű olyan weboldal van, ahol nagy tételben lehet szerezni –de akár eladni is– ezeket, sőt van, ahol még a fiókokat is adni-venni lehet. Egy szóval a FIFA FUT fekete piaca eléggé kiterjedt hálózatot alkot az interneten, és pont ez ellen igyekszik fellépni egyre keményebben a kiadó.

Most a FUT rajongókat –főleg az szembesülhetett vele már most, akinek korai hozzáférése van a FIFA 19-hez– tájékoztatták a coin distribution (mondhatni érmeelosztás) szabályaival kapcsolatban. A játékon belül –ha rámegyünk az Ultimate Team menüpontra– akkor máris szembejön velünk a tájékoztató:

Az in-game aukciós ház a játékosok "tisztességes piaci értéken" történő adás-vételére szolgál. Minden más felhasználás érmeelosztásnak számít, és az EA kitilthat a játékból emiatt!

A figyelmeztetés további sorai mind szabályszegésnek minősülnek:

  • FUT Coin vétele és eladása
  • FUT Coin átadása egy másik játékosnak vagy fogadása egy másik játékostól
  • FUT Coin ajándékozása nyereményjáték céljából vagy nyereményként való elfogadása
  • FUT Coin átcsoportosítása egyik fiókodból a másikra, –függetlenül attól, hogy a te tulajdonodban van vagy esetleg más tulajdonát képezi az Account.

Bár az érmeelosztás témája nem új keletű dolog –az elmúlt években is már komoly gondot okozott–, de az EA-nek most minden korábbinál fontosabb lett mindez, hiszen a játékok loot box rendszerei ellen több kormány is vizsgálódást indított, mely a szóban forgó kiadót is érinti. Egyes országok (például Belgium) most úgy vélik, hogy a loot boxok a szerencsejáték egyik formájává váltak, és változtatásokat akarnak látni a játékfejlesztők oldaláról. Az EA pedig ennek nem tett eleget.

Ettől függetlenül nagyon figyeljetek oda ezekre a szabályokra, nehogy emiatt a felhasználói fiókotok bánja véletlenül!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!