Közel 7 év után bezárja kapuit a LoLKing.net

Közel 7 év után bezárja kapuit a LoLKing.net

Az egyik legrégebbi statisztikai oldaltól kell elbúcsúznunk!

Ha te is régi motoros vagy, akkor valószínűleg jól ismered a lolking.net nevű oldalt. Egy olyan weboldalról beszélünk, aminek a segítségével átfogó képet kaphattunk saját statisztikáinkról, vagy akár egy-egy hős adatairól. Persze rengeteg mást is elárult nekünk az oldal, voltak itt buildek, hírek és még rengeteg más. Ezen az oldalon megnyílt előttünk a LoL egy másik nézőpontból.

Az oldal 2012 januárjában alapították, most pedig közel 7 éves működés után leáll. Az ok egyszerű: az üzemeltetők már nem tudják tovább fenntartani, a karbantartási és üzemeltetési költségek bizony akkorára rúgnak, hogy az oldal függetlenségét megőrizve nem tudják tovább működtetni azt. A weboldal 2018 szeptember 28-ig még friss adatokat biztosít minden játékos számára, utána azonban már nem érkezik rá frissítés, október 15-én pedig teljesen leáll majd.

A fejlesztők egy rövid blogbejegyzésben, illetve tweetben búcsúztak el a közösségtől, megköszönve nekik az elmúlt évek támogatását.

Az oldal anyagi körülményeit a versenytársak felbukkanása –illetve azok jelenléte– sem segítette. Az OP.GG az évek alatt egyre nagyobbra növekedett, az Overwatch-ot és PUBG-t is felölelő oldalt már naponta 18 millió alkalommal keresik fel. De emellett ott van a champion.gg is, vagy épp a Riot által résztulajdonolt Blitz, továbbá az sem volt jó hatással az oldalra, hogy a Riot is egyre több információt jelenített meg a mérkőzéseinkről, illetve a profilunkról a kliensen belül. 

Bárhonnan is nézzük, a következő hetekben a LoL kultúra egy ékes darabját fogjuk elveszíteni; többek között ennek az oldalnak is komoly szerepe volt a LoL felfuttatásában!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép

Kövess Minket!