A Real Madrid új stadionjának látványtervei e-sport részleget is rejtenek

Nagyon úgy tűnik, hogy a világ egyik legnagyobb klubja is elszánja magát, és belép az e-sport világába.

Nem titok, hogy a Real Madrid szeretné felújítani az ikonikus stadionját, az Estadio Santiago Bernabéu-t. Miután az igazgatótanács döntő többséggel szavazott a kérdésről (1017 igen, 57 nem, 23 tartózkodott), 2019-ben el is kezdhetik a munkálatokat, melyet feltehetően 2022-re fejeznek be. A létesítmény 525 millió euróba kerül, és 81 ezer fő befogadására lesz alkalmas.

A klub egyébként kiadott egy videót is, amelyen most megcsodálhatjuk az előzetes látványterveket. Nem kevés módosítást terveznek, így az új teraszok mellett a 360 fokos videó fal mellett, a Real Madrid múzeum modernizálása is rajta van a teendők listáján, –de a legnagyobb meglepetést mégis az e-sport aréna jelenléte okozta.

A 02:13-től kezdődő felvétel bemutatja, hogy miként nézne ki egy FIFA meccs versenykörülmények között. Valójában csak egy röpke bepillantást kapunk, hogy mégis mire számíthatnak a videojáték rajongók. A 2018 májusában közzétett jelentésekkel ellentétben a királyi gárda jelenleg nem vesz részt aktívan az e-sportokban, –így nincsen szerződtetett játékosuk sem.

A szemfülesek közben azt is kiszúrhatták, hogy a videóban az e-sportot két League of Legends csapat –az Isurus Gaming és a Furious Gaming– együttese reklámozza, míg a kivetítő egy FIFA streamről árulkodik. Ez pedig egyértelműen arra utalhat, hogy a Real Madrid mind a két játékban szeretné kiterjeszteni érdekeltségeit. Tehát a jövőben számolhatunk azzal, hogy egy League of Legends gárda –és néhány FIFA játékos is– habfehérbe öltözhet.

A 2019-es EU LCS Partnership System-be (franchise rendszer) ugyan már nem lehet pályázni, –de nem elképzelhetetlen, hogy a Real Madrid már korábban jelezte részvételi szándékát. Valamint egy török weboldal, a 5mid jelentése szerint már legalább 7 labdarúgó klub jelentette be részvételi szándékát a 2019-es bajnokságot illetően, és ezek közül a Real Madrid potenciálisan az egyik jelölt.

Továbbá az sem feltétlenül véletlen, hogy az egykori Real Madrid játékos, Alvaro Arbeloa a spanyol ligában szereplő LoL csapatba, az Origen-be fektetett be némi tőkét. A Marca beszámolója szerint pedig a Real Madrid elnöke –Florentino Perez– egy sajtótájékoztató során hivatalosan is megerősítette, hogy klubja belép az új sportok világába.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!