Doubleliftet és a teljes nyugati régiót is leszólta a tavalyi VB győztes edző!

Doubleliftet és a teljes nyugati régiót is leszólta a tavalyi VB győztes edző!

A Gen.G edzője szerint nem lesz könnyű dolgunk a csoportkörökben. Lehet, hogy előre iszunk megint a medve bőrére?

Tavaly még Samsung Galaxy néven nyertek VB-t, idén már Gen.G-ként ismeri őket a világ. A csapat edzője, Edgar szerint hiába az optimizmus, nem lesz könnyű dolga az EU és NA csapatoknak idén sem a csoportkörök során. Külön érdekesség Edgarral kapcsolatban, hogy egyéni szinten tavaly Goldos volt, mikor megnyerték a VB-t. Igaz hozzátette, neki nem az a dolga, hogy játsszon és egyéni szinten legyen jó, hanem hogy átlássa a játékot és a csapat teljesítményét. Azt hiszem egy 3-0-ás VB győzelem után kijelenthetjük: érti a dolgát.

Piszok mázlis csoportot kapott a Fnatic - mutatjuk a vb sorsolást

Hodi | 18/09/23 14:57 Vasárnap délután, magyar idő szerint 14 órakor megtartották a 2018-as LoL vb sorsolását. Kihúzták mind a PlayIn, mind a rendes csoportok csapatait, ahova a PlayIn-ből feljutó négy gárda csatlakozik majd. A pontos lebonyolításról már részletesen írtunk, itt találjátok. Aioween | 18/09/19 16:30Meccsidőpontok, közvetítési helyek, –ezekre a kérdésekre hoztunk nektek válaszokat.

Nem volt feltétlen könnyű útja a Gen.G-nek sem az idei VB-re. Hiába nyertek tavaly 3-0-ra a döntőben az SKT-vel szemben Samsung Galaxy néven, végül csak a gauntletből, harmadik seedként képviselhetik Koreát. Szerencséjükre a régió folyamatos jó teljesítményének köszönhetően még így is rögtön a csoportkörben kezdenek, míg az EU és NA hasonló sorsú csapatainak már a Play-In Stage-ből kell felküzdeniük magukat a csoportokba.

Edgar nemrég tartott egy AMA-t a redditen, ahol több kérdésre is válaszolt a nyugati régiókat illetően: nem volt túl optimista.

Mik az elvárásaid Európa és Észak-Amerika teljesítményét illetően a világbajnokságon?

"Úgy gondolom, hogy mind az EU, mind az NA régiónak nehéz dolga lesz a 2018-as világbajnokságon.

Nehéz lesz megverniük a koreai, vagy kínai csapatokat. Szerintem a játékosoknak a hozzáállásukon kellene változtatniuk. Ez alatt azt értem, hogy gyakoroljanak többet, gyakoroljanak akár napkeltéig. Lehet, hogy ez az utóbbi időben változott, de ha nem, akkor nagyon nehéz dolguk lesz."

Mik a legszembetűnőbb különbségek a nyugati és keleti játékosok között?

"Ezt akár pozitív dologként is fel lehet fogni, de a nyugati csapatok sokkal szabadabbak. Van egy rendes életük és van egy profi életük. Magyarul a nyugati csapatoknak van életük a játékon kívül is.

A keleti játékosoknak gyakorlatilag nincs életük. Alig van vakációjuk, és még akkor is, ha van, inkább gyakorolnak a csapatházon belül.

Az idei év különösen nehéz volt az Asian Games miatt. A mi csapatunknak szó szerint nem volt egy perc szünete sem. Nagyon szeretnék több vakációt adni a játékosaimnak; jó lenne, ha több időt tölthetnének családjaikkal."

Hogyan keres új tehetségeket a Gen.G? Inkább a profik ajánlásai alapján, vagy esetleg solo queue VOD-ok alapján?

"Ami azt illeti, mindkettőt alkalmazzuk. Nagyon sok solo queue meccset nézünk, illetve időnként kapunk ajánlásokat már profi játékosoktól is.

Ruler és Life tökéletes példák erre, mindkettőjüket solo queue teljesítményük alapján találtam meg. Személy szerint úgy gondolom, hogy a solo queue nagyon fontos. Nagy időpazarlás, ha csak ész nélkül játszunk solo queue-t. Úgy kell hozzáállni, mintha egy scrimmen, vagy esetleg versenyen lennél."

Melyik nyugati csapattal szeretnétek szembenézni a csoportkörökben?

"A Team Liduiddel. Szeretnénk újra megtapasztalni Doublelift Lucian játékát. Úgy gondolom, hogy Doublelift egy fantasztikus játékos. Hosszú karrier áll még előtte, és az egyik legjobb ADC játékos."


Felmerül a kérdés, hogy ezt most komolyan gondolta-e Edgar, vagy csak trollkodott, –mindenesetre a fentebbi videó a tavalyi találkozójuk során született szintén a VB-n.

Az interjú idején még nem voltak ismeretesek a csoportok, de mint azóta kiderült, a két gárda elkerüli egymást. Ha találkozni szeretnének, ahhoz nem csak a Gen.G-nek, de valahogyan a Team Liquidnek is tovább kell jutnia a csoportokból!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!