2x5 legjobb erdész a 8.18-as frissítésben

Szeretsz bokrokat kutatni? Elhoztuk nektek az 5 legjobb karaktert, akiket érdemes a mostani frissítés alatt kipróbálni!

Ha hiszitek, ha nem, a League of Legends életében igen fontos szerepet töltenek be a junglerek. Döntéseikkel rengetegszer befolyásolják egy mérkőzés végkimenetelét, –ritka esetekben akár az is előfordulhat, hogy rajtuk megy el a meccs (legalábbis az átlag játékosok véleménye szerint). Így természetesen az sem mindegy, hogy melyik karaktert választod ki erre a feladatra. Mi most ebben szeretnénk nektek egy kis segítséget nyújtani, így elhoztuk azt az öt karaktert, akivel érdemes megpróbálkozni a mostani, 8.18-as frissítés során.

Nézzük meg két oldalról a dolgot, vegyük át először a legnagyobb győzelmi százalékkal rendelkező hősöket, utána pedig a leggyakrabban választottakat!

Tryndamere

A legnagyobb győzelmi aránnyal rendelkező hősök gyakori sajátossága, hogy pár elvetemült main játssza őket, akik képesek egész nagy győzelmi arányt produkálni. Az első helyezett Tryndamere-nél például jól látható, hogy a mérkőzések mindössze fél százalékában választják ki, illetve fél százalékában bannolják, tehát minden 100. meccs során mindösszesen egy alkalommal kerül a palettára valamilyen formában. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy ne lenne erős, a pörgésével és lassításával viszonylag jó gankeket képes végrehajtani, a sebzése pedig bődületes, főleg, ha még 1-2 gyilkosság is kerül hozzá.

Jax

Az igazi fegyvert csak skinekkel látott Jax mindig is gyakori vendége volt a dzsungelnek, ráugrásával és tömegirányító képességével a semmiből is képes kellemetlen meglepetéseket okozni, ultijának tankosságát pedig sokan lebecsülik. Ebből az ötösből az ő értékei már jóval magasabbak a mérkőzések 4,5 százalékában kiválasztják őt.

Shaco

A jó bohóc már-már igazi öreg motoros a dzsungelben. Kissé körülményes vele a játék, ám tény és való, hogy láthatatlansága miatt a gankelés pofonegyszerű vele. A CC-t nem a legegyszerűbb lepakolni, hiszen a dobozoknak idő kell az aktiváláshoz, éppen ezért nem árt előre átgondolni, hogy merre mehet az ellenfél. Ultijával pedig elég sok mindent ki lehet kerülni, mivel célozhatatlannál válunk egy röpke pillanatra, nem beszélve a megtévesztésről.

Udyr

A szellemformák királya jelenleg igencsak erősnek tűnik, a több mint 52%-os win rate-et bizony nem a szél fújta össze. Ha a játék korai szakaszában még egy-két killt is kap, akkor nem árt ha összerezzenünk, mikor meghalljuk a medveüvöltést. Ugyan sok karakter képes őt kite-olni, de egy korai előnnyel megindított Udyr, pár tárggyal megtámogatva elég gyorsan utolér minket.

Rammus

A sebességrekordokra képes Rammus nem egy gyakran látott képviselője a dzsungeles hősöknek, ám az erejét sokszor alábecsülik. Irgalmatlan mértékű páncélt tud magára húzni, a Q-ja és az E-je pedig elég időt nyerni egy társunknak ahhoz, hogy kitörölje az ellenfelet a tér idő kontinuumból. Különösen bosszantó, amikor a fellökéséből kivillanunk, de a felbőszítést ránk tudja tenni, –így egyenesen visszasétálunk a karmai közé. AD csapatok ellen aranyat ér konkrétan.

A következő oldalon pedig a legválasztottabb dzsungelesekkel folytatjuk!

Másképp szűrve a hősökre az eltérés bizony igencsak nagy az előzőhöz képest, jól láthatjuk, hogy a lista teljesen kicserélődött.

Lee sin

A vak harcművész szinte állandóan a pick rate lista élén áll, nem is csoda, elvégre játékmenete igencsak szórakoztató. Ez azonban a győzelmi arányán meg is látszik, -a 48%-ot sem éri el- ám ez még nem jelenti azt, hogy ne lenne egy egész jó választás. Az alacsony win rate oka többnyire az, hogy nem egyszerű hős, sok játékos pedig még plat fölött sem tudja megbízhatóan kezelni.

Kayn

A darkin kaszát birtokló, vagy épp szenvedő Kayn nemcsak az Odyssey módban keseríti a játékosok életét, továbbra is egy igen jó dzsungelesnek számít, aki 11,52%-os választási rátája mellett is pozitív győzelmi aránnyal rendelkezik. Korai játékszakasza ugyan nem a legerősebb, de átalakulását követően már egy félelmetes ellenfél lesz belőle.

Graves

Mivel az elkövetkezendő frissítésben nem fognak hozzányúlni, így Graves még mindig a lista csúcsán lövöldözhet össze-vissza. W-jének buffolása egyet jelent tömegirányító képességének erősítésével. Sebzés terén eddig sem volt hiány nála, de az 50%-os lassítás és az idegesítő vakítás sok célpontnak okozhat pánikot. 

Gragas

No, itt érkeztünk egy óriási szakadékhoz, a lista negyedik képviselőjét ugyanis már fele olyan gyakran sem választják, mint a harmadik helyezettet, emellett pedig a győzelmi aránya is romokban hever szegény Gragasnak. A hasas pasas noha a "legjobb" dzsungeles listáján szerepel, valójában nem a legjobb ötlet jelenleg. A Predator rúnával éppen képes meglepetéseket okozni, de megszokásból tankosabbnak hiszik mostanság, mint amilyen valójában, holott az AP-s Runic Echoes-zal szokás kezdeni nála és csak aztán tankosítani.

Camille

Az éles nyelvű helyett éles lábú, kemény kötésű hölgyemény a megjelenése óta egész jó képviselője a toposoknak és az erdészeknek egyaránt. Utóbbi helyen csak később tűnt fel, de azóta az szakavatott kezek között a korai játékban gyakorolt nyomás egyik legjobb megtestesítője. "E" képességének köszönhetően igen gyorsan tud mozogni és lecsapni áldozataira, hatos szinttől kezdve pedig könnyen tálcán kínálja az ellenfelet. A választási aránya neki is csak megközelíti az 5%-ot, ám győzelmi aránya pozitívba csap át.

Az igazság azonban mindig valahol középen van, tehát érdemes egy összesített statisztikát is megnézni.


Jól látható, hogy a két lista 10 szereplőjéből 4 az általánosan erős hősöknél is megtalálható, a második helyre azonban beosont egy "új" résztvevő is. Evelynn, aki az átdolgozása előtt, és után is igen félelmetes lidérce a volt dzsungel sötétjének.

Reméljük, hogy ezekkel a listákkal adtunk nekik egy támpontot, és megtaláljátok azt a hőst, akivel összejöhet egy jó kis győzelmi sorozat! A lista a champion.gg 2018.09.23-án közzétett adatai alapján készült Platinum+ szűréssel.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!