Meglepő nevek, akik nem lesznek ott az idei VB-n

Meglepő nevek, akik nem lesznek ott az idei VB-n

Megnéztük kik hagyják ki az idei VB-t, akiktől nem vártuk volna!

Számos meglepetést okozott az idei világbajnokság a résztvevők terén, pedig még el sem kezdődött. Több nagyágyú gárda sem jutott ki az idei megmérettetésre, illetve van, akinek még fel kell küzdenie magát a csoportkörökbe.

Piszok mázlis csoportot kapott a Fnatic - mutatjuk a vb sorsolást

Hodi | 18/09/23 14:57 Vasárnap délután, magyar idő szerint 14 órakor megtartották a 2018-as LoL vb sorsolását. Kihúzták mind a PlayIn, mind a rendes csoportok csapatait, ahova a PlayIn-ből feljutó négy gárda csatlakozik majd. A pontos lebonyolításról már részletesen írtunk, itt találjátok. Aioween | 18/09/19 16:30Meccsidőpontok, közvetítési helyek, -ezekre a kérdésekre hoztunk nektek válaszokat.

Nézzük előbb csapatok terén a legnagyobb meglepetéseket. A nyugati régiókkal kezdve talán a TSM kipottyanása jelentette Észak-Amerika számára a legnagyobb meghökkenést, mivel a szervezet ezidáig még egyetlen világbajnokságot sem hagyott ki. Ugyanúgy senki nem gondolta volna a tavalyi világbajnoki döntő után, hogy az SKT 2014 óta először ismét kihagyja a legrangosabb megmérettetést. Koreánál maradva, a Longzhu, vagyis mostani nevén Kingzone DragonX szintén nem lesz ott a saját otthonában rendezett VB-n. A kínai EDG-nek sem biztosított az útja, elvégre a Play-In szakaszban kezdenek majd, holott még mindig az egyik legnagyobb szervezet az RNG mellett. Európába evezve pedig a Misfits tavalyi bravúros teljesítménye után idén a szereplés sem jött össze.

És hogy mindez mit jelent játékosok terén?


A TSM egyetlen állandó tagja, Bjergsen 2014 óta idén először nem fog szerepelni a VB-n, mivel nem sikerült megnyerniük a gauntletet, sőt mi több, 3-0-ra kaptak ki a Cloud9 csapatától!

Ha már Cloud9, technikailag már kint vannak a VB-n, de ha őszinték akarunk lenni, az "igazi" VB a csoportköröktől kezdődik, ahonnan eddig majd minden alkalommal kijutott Sneaky. Idén is a Play-In Stage-ből kell majd bizonyítania, ha valóban szeretné tartani a csoportkörökben való legtöbb szereplést, mivel eddig zsinórban hatszor szerepelt a csoportokban.



A leginkább azonban az SKT "otthonmaradása" és ebből kifolyólag Faker, Bang és Wolf kimaradása okozhat meglepetést idén. Tény, hogy nem volt a legjobb évük idén, de azért sokan a szívük mélyén várták, hogy legalább a VB-re összeszedjék magukat, de ez úgy tűnik nem jött össze.



A tavaly még Longzhu néven futó, idén már Kingzone DragonX-ként ismert gárda 6-0-át ment a csoportkörben, ők voltak az egyetlen csapat, akik ezt meg tudták csinálni. Idén pedig ők is kimaradnak a jóból az élen az alsó ösvény duoval, PraY-jel és Gorillával, valamint az alig két éve felfedezett dzsungeles tehetséggel, Peanuttal.


A Misfits Gaming volt az első nyugati csapat, akik 5 meccsig húzták az SKT ellen, PowerofEvillel és Hans Sama-val az éleb. PoE azóta at OpTic Gaminghez igazolt, míg Hans Sama maradt a Misfits-nél, de gyik gárda sem jutott ki idén a VB-re, így két nagyon tehetséges európai játékos nem lesz ott a legnagyobb színpadon.

Tavaly még az SKT T1-et erősítette, idén pedig visszament Észak-Amerikába, miután már megjárta a Fnatic és az Immortals csapatát is. Huni és az Echo Fox egy ígéretes csapatnak tűnt, de sajnos a világbajnokság nem jött össze, hiába volt tavaly a döntőben.

Végezetül plusz egyként idetennénk erre a listára Vizicsacsit is. Mint az egyetlen profi magyar játékos LCS szinten, már négy éve próbálkozik azon, hogy kijusson végre a legnagyobbak közé. Idén erre több lehetősége is lett volna. Az alapszakasz alatt egy győzelem kellett volna az H2k ellen, hogy meglegyen a második hely és vele együtt egy elődöntős hely. Végül sikerült egészen a döntőig verekedni magukat a Fnatic-kal szemben, de ott a győzelem nem jött össze és mivel a Misfits is kikapott a Vitality-től, így a gauntletből kellett próbálkozniuk a VB helyért. Ezt sajnálatos módon a G2 elhappolta előle és zsinórban negyedjére sem jött össze a világbajnoksági szereplés.

Nektek ki fog a legjobban hiányozni idén a VB-ről?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!