Ajándékokkal jutalmazza a Riot a VB nézőket, és ez nem minden!

Ajándékokkal jutalmazza a Riot a VB nézőket, és ez nem minden!

A Riot Games tanult a Valve-tól. Idén, először a VB idejére bevezetik a nézői jutalmakat, –de ez nem minden!

Hosszú évek óta zajlanak a League of Legends e-sport közvetítések, de mindeddig a nézők soha semmit nem kaptak érte cserébe. Pedig ha belegondolunk, logikus lenne, hogy –az adás élvezetén felül– valami pluszt is nyújtsanak, hiszen minél magasabb a nézőszám, annál könnyebben eladható a "termék" a szponzorok számára. Most, hogy egyre jobban mozdul a monetizálás irányába a Riot Games, érthető, hogy felismerték ezt a tényt, –és vettek egy leckét a Valve-tól.

Így reagált a Fnatic és a 100Thieves a világbajnokság csoportbeosztásaira

Heldeus | 18/09/25 08:30 Hamarosan elérkezünk az év legnagyobb LoL eseményéhez, a League of Legends világbajnokságához. Jelen pillanatban szinte minden erről szól, a Riot Games már a vb patch-en ügyködik, a rajongók már előre szurkolnak kedvenc résztvevő csapatuknak, játékosuknak, azok pedig, akikről az egész szól, éjjel-nappal gyakorolnak, hogy a lehető legjobb formájukat nyújtsák ezen a fontos megmérettetésen!

"Dropok"

A DotA2-ben és a CS:GO-ban ez már egy bevált rendszer, igaz előbbinél meg kell venni hozzá egy jegyet, de időnként a kitartó nézők kaphatnak ezt-azt. A CS:GO Majorökön pedig már évek óta esnek a ládák a szerencséseknek. Most valami hasonlóval készül végre a League of Legends, a késői bevezetés mögött pedig talán az is állhat, hogy eddig nem volt rá szükségük. Nem igazán volt más játék, ami megszorongatta volna őket nézettségben, az utóbbi egy évben viszont a piac kissé átalakult.

Ez az újítás egy korábban elindult folyamatnak a része, a watch.lolesports.com-on folyamatosan próbálják javítani a nézői élményt, például globális beosztásokkal, visszanézhető VOD-okkal, élő statokkal, amik a meccs alatt folyamatosan frissülnek stb. Erre szerettek volna még egy lapáttal rátenni, –és talán pont ez volt az a hiányzó darab, amire a nézők vártak. 

Mire számíthatunk?

Ahogy a Riot Games elmondta, ez csak az első lépés egy hosszú úton, tehát a világbajnokság után is számíthatunk jutalmakra. Az októberben kezdődő világbajnokság idején különféle küldetéseket figyelhetünk majd meg a kliensen belül és a lolesports.com oldalán, ha éppen van élő meccs. Ha pedig becsatlakozunk az adásba és teljesítjük a küldetéseket, akkor különféle emote-okat, ikonokat, chromákat, kereteket és különleges jutalmakat oldhatunk fel a világbajnokság során. Külön gondoltak azokra is, akik nagyon sok meccset fognak nézni, ők speciális meglepetésekre is számíthatnak.

Hogyan is működik?

A nézői küldetések szeptember 30-án jelennek majd meg és egészen november 10-ig lesznek elérhetőek. Ahhoz, hogy mi is részt vehessünk ezeken, be kell majd jelentkeznünk a watch.lolesports.com/rewards oldalra és innen nézni a beembeddelt streameket Twitch-en, vagy Youtube-on. Ha minden igaz, akkor a magyar nyelvű stream is elérhető lesz, mivel eddig is szerepelt a hivatalos streamek között, tehát ha valaki a Magyar LoLTV-t nézné nyelvi megfontolásból, –vagy egyszerűen személyes preferencia alapján–, az sem marad ki a jóból!

Nézd meg MagyarLoLTV élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

Idővel szeretnék majd több platformra is kiterjeszteni ezeket, de kezdésnek itt tartják az első tesztet és szívesen fogadnak mindenféle visszajelzést. Amint beléptünk, elénk tárulnak a küldetések, illetve az is, hogy melyikkel éppen hogy állunk. Sok olyan küldetés lesz, ami a nézett percek után jutalmaz minket a VB alatt, illetve olyanok is, amik a VB-n látott hősökkel való játékok után ad valamit. "Creditet" 10 percnyi nézés után kezdünk el kapni, ha bármilyen VB meccset követünk, de ha élőben épp nincs időnk, a VOD visszanézése is jutalmat ad. Még a mobilon is követhetjük pontosan, hogy miként állunk az egyes küldetésekkel!

Valahogy így kell elképzelni a platformot jelenleg.

Az újraközvetítések alatt sajnos ezek a jutalmak nem élnek majd, illetve a GDPR-t is jóvá kell hagyni, hogy követhessék, mikor nézzük az adásokat.

Mit tartogat a jövő?

Azt mindenképpen kiemelték, hogy ez csak a kezdet. Ez csak az első lépés egy fejlődő programban, ahol szeretnék minél jobban jutalmazni a kitartó nézőket, akiknek köszönhetően 9 év után is ott tarthat a LoL, ahol. A későbbiekben szeretnék majd egyre szerteágazóbbá tenni ezeket a küldetéseket, –továbbra is szem előtt tartva a nézők fontosságát–, így a jövőben is számíthatunk exkluzív ajándékokra, és idővel nem csak a lolesports.com oldalán keresztül. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.