600 ezer dollár összdíjazású PUBG Mobil versennyel támad a Tencent

600 ezer dollár összdíjazású PUBG Mobil versennyel támad a Tencent

A kínai nagyvállalat mindezzel a játék mobilos verzióját és e-sport szféráját szeretné népszerűsíteni. 

A PUBG mobilos kiadásáért felelős Tencent Games konglomerátum nemrég hivatalosan is bejelentette, hogy 600 ezer dollár összdíjazású globális versenysorozatot rendeznek. A PUBG Mobile Star Challenge hat régióban, Európában, Ázsiában, Észak-Amerikában, Dél-Amerikában, Japánban és Koreában, illetve Kínában tart majd selejtezőket, a nagy döntőre pedig 2018 végén, Dubajban kerül majd sor. A liga első állomását az ukrajnai Kijevben rendezik majd szeptember 29-30 között, és az első három helyezett között máris 45 ezer dollárt osztanak szét. 

A PUBG Mobile Star Challenge indulói nagyrészt hírességek, profi játékosok, illetve internetes személyiségek lesznek: legalább 1000 követővel kell, hogy rendelkezzenek a régió előre meghatározott közvetítő felületein. Az eddig még fel nem fedett csapatok négy főből fognak állni, és az indulók 10 standard meccset játszanak Erangel-en, továbbá –ahogy már megszokhattuk– nemcsak a helyezés, de a killek is számítanak majd. A hivatalos közvetítés mellett a résztvevők is streamelni fogják a találkozókat, –szóval több perspektívából is követhetőek lesznek az események. 

A Tencent Games célja valószínűleg egyébként mindezzel az, hogy tovább népszerűsítsék a játék mobilos verzióját, illetve az e-sport szféráját. Érdekesség, hogy a piac jelenlegi állása szerint a PUBG mobilos változata több mint 350 milliós letöltéssel rendelkezik, ami sokszorosa a PC-s illetve Xbox One-os eladásoknak.

A piac tehát adott egy világméretű, mobilos PUBG versenyhez, –ráadásul a Tencentre rá is fér egy kis marketing, ugyanis a cég nemrég több mint 20 milliárd dollárt veszített egyetlen nap alatt az új kínai törvényeknek köszönhetően. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!