Így csinálj házilag Warriors videót!

Így csinálj házilag Warriors videót!

Így csinálj viccet az egyik legsikeresebb LoL VB videoklipből! 

JKMercury neve nem sokak számára ismerős, a mai nap előtt nekem sem volt az. Azonban olyat csinált, amire még nem nagyon láttunk példát: egy teljes animált VB videót legyártott a saját eszközeivel házilag, minimális költségvetés és maximális kreativitás mellett.

Mindannyian láttuk már legalább egyszer az első hivatalos VB videoklippet, a 2014-ben alkotott Warriors-t, melynek előadója az Imagine Dragons volt és azt élőben is előadták a döntő napján. 4 hosszú év telt el azóta, kaptunk egy Worlds Collide-ot, egy Ignite-ot, egy Legends Never Die-t és legújabban a Rise-t. Az emberek azonban mégis a Warriors-hoz kötődnek a legjobban, elvégre az volt az első. Megkésve kicsit de egy női rajongó megalkotta ennek az otthoni változatát.

Mindenre volt ötlete, a tornyokat az elején egy vörös szövettel és kövekkel helyettesített, a kameraállások is ugyanazok mint a klipben, és a csapattársait egyszerűen ő maga helyettesíti, –párszor beollózva a képernyőre. A tömeges jeleneteket statikus képekkel –és szintén egy kis vágással– helyettesítette. A legjobb azonban talán a város feletti jelenet, ahol egy városképet világít meg egy elemlámpával, később pedig az eget is. Az égben feltűnő hősöket egyszerűen odadobott, papírból kivágott képekkel helyettesíti. Az i-re a pontot azonban a kupa helyetti bögre teszi fel, –egyszerűen zseniális!

A közösség fogadtatása pedig példaértékű; az egyetlen baja az volt, hogy sokan fiúnak nézték a klip alapján. Mindenki azonnal felfogta, hogy egy viccről van szó és több Riot alkalmazott is elismerte munkáját. 

Az egyik EU LCS kommentátor Vedius is fantasztikus alkotásnak tartja, de a kommentek között feltűnik Sjokz is, sőt egy másik Rioter azt is felveti viccesen, hogy a 2019-es VB videó alkotását rábíznák. A posztoló azt is elmondta, hogy gondolkozik egy esetleges sorozaton is, –így akár idővel a többi alkotást is láthatnánk low budget verzióban. Reméljük, hogy az anyagiak nem fognak problémát jelenteni akkor sem.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!