A PUBG Corp. bekeményített: közel 100 ezer csalót bannoltak Dél-Koreában!

A PUBG Corp. bekeményített: közel 100 ezer csalót bannoltak Dél-Koreában!

A csalók elleni küzdelem azonban még korántsem ért véget. 

A PUBG 2018 első hónapjaiban élte virágkorát, amikor is az átlag játékosszám még bőven 1 millió felett volt. Manapság azonban lejtmenetben van a játék, ami leginkább annak tudható be, hogy a játékosbázis jó része megelégelte a számtalan bugot és csalót, nem is beszélve az egyéb idegesítő problémáról. A körülmények miatt nemrég elértük a mélypontot is, és a statisztikák alapján közel egymillió felhasználó hagyta abba a játékot. 

Január óta közel egymillió átlag játékost veszített a PUBG

Uacute: újabb mérföldkőhöz érkeztünk, –ha pedig marad ez a tendencia, akkor pár hónapon belül a Dota 2 lesz a Steam legjátszottabb játéka.

Szerencsére azonban a PUBG Corp. nem adja fel a harcot: minden egyes frissítésben igyekeznek tartani a FIX PUBG-ban lévő irányvonalakat, –ráadásul folyamatosan azon dolgoznak, hogy a játék minél inkább csalómentes legyen. Ennek egyik kézzel fogható bizonyítéka, hogy szeptember végén Dél-Koreában közel 100 ezer felhasználót tiltottak ki illegális segédprogramok használata miatt. Az infót a Naver internetes portál hozta le, a bejelentés fordítása pedig a következő:

"A PUBG fejlesztői nap mint nap azon dolgoznak, hogy meggátolják az illegális segédprogramokat használófelhasználókat. Nos most arról szeretnénk tájékoztatni titeket, hogy Szeptember 23-29 között 96296 felhasználót tiltottunk ki csalást elősegítő programok használata miatt. Mindemellett ez úton is arra kérnénk mindenkit, hogy ha csalókat fedeznétek fel a mérkőzéseitek során, mindenféleképpen jelentsétek azokat, –ezzel elősegítve a munkánkat."

Sokan most joggal kérdezhetitek: miért jó az nekünk, ha a világ másik végén kitiltottak egy csomó játékost? Nos, a válasz egyszerű, mégis összetett. Koreában a gamer kultúra sokkal fejlettebb, mint a nyugati országokban és emiatt a kiadók rászoktak arra, hogy rendszeresen tájékoztassák a közösséget a ban hullámokról. Európában sajnos ugyan csak ritkán kapunk ilyen visszajelzést, –azonban a koreai jelentésekből láthatjuk, hogy a fejlesztők valóban foglalkoznak a problémával, és igyekeznek megtisztítani a játékosbázist. 

Ti egyébként milyen sűrűn szoktatok találkozni csalókkal? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!