Mutatunk egy Lissandra buildet, ami megrengeti a szurdokot

Ehhez persze elengedhetetlen kellék lesz az Utórengés nevű rúna!

A League of Legends-ben az egyik legjobb dolog az, hogy a hősöket többféleképpen is lehet buildelni. Néha előfordul, hogy van egy build, ami egyszerűen annyival jobb a többinél, hogy csak azt spammelik a játékosok, –de sokszor vannak alternatív lehetőségeink is.

Lissandra Aftershockos, vagyis Utórengéses buildje egy ilyen jó alternatíva lehet, ugyanis merőben szakít a hagyományokkal! Az Aftershock ugyebár alapvetően tankoknak szánt rúna, ám mivel Lissandra játékstílusa is arról szól, hogy arcba menjünk, így jó szolgálatot tehet neki is, –főleg hogy CC-re aktiválódik, Lissandra pedig szinte csak azzal rendelkezik.

A build következőképpen néz ki:

  • Idézői képességek: Flash+Teleport
  • Kezdőtárgy: Corruption Potion (A romlás itala)
  • Tárgy készlet: Ionian Boots of Lucidity, Hextech Protobelt, Morellonomicon, Zhonya's Hourglass, Void Staff, Rabadon's Deathcap


A rúna oldalt így kell feltöltetnünk!

Tehát, mi is ennek az igen szokatlan buildnek a lényege? Megőrzi a tankosságot úgy, hogy a sebzésből nem vesz el olyan sokat. Az Aftershock drasztikusan megnövelt tankosságot ad nekünk, hogyha mozgásképtelenné teszünk egy ellenfelet, amit ugyebár Lissandrával nem nehéz. Ha egy szimpla Aery-s buildnél tankosak szeretnénk lenni, általában a Rod of Ages-szel kell kezdenünk, –így azonban első tárgyként vehetünk mást is.

A tankosság viszont nem minden: nem feledkezhetünk el arról a sebzésről sem, amit az Aftershock biztosít. Ugyan nem valami sok, de akkor is ott van, és a hasznunkra válhat, –csapatharcokban már csak ezért is kifejezetten jó, ha belevetjük magunkat a buliba. A megszokott rúnákkal a játékosok eleinte szeretnek poke-olgatni, itt azonban nem olyan fontos, a túlélés esélye ugyanis potenciálisan nagyobb.

Az Aftershocknak köszönhetően egyébként a játék korai szakasza is biztonságosabban telhet, a páncélunk és varázs ellenállásunk nagyobb lesz, ha helyhez kötjük az érkező támadót. De tény és való, hogy hátrányai is vannak ennek a buildnek, elvégre, ha csupa pozitívum szólna mellette, akkor csak ezt használnák a játékosok.

A burst sebzés lehetőségét ezzel a builddel eldobjuk, ezzel fizetünk ugyanis az erősebb védelemért. Emellett pedig nem feledkezhetünk el arról sem, hogy ez egy csapatjáték, ahol igazodnunk kell a társainkhoz, és nekik is hozzánk. Egy kirívó választás/build Soloq során nem megfelelő társakkal feszültséget generálhat, –továbbá a kisebb sebzés miatt a Solo carry potenciálja is más ennek az összeállításnak, így az a legjobb, hogyha premade csapat társaságában lepjük meg az ellenfelünket egy ilyen builddel!

A világbajnokságon is feltűnt már ez a verzió, Licorice-nak köszönhetően. Ő a Protobelttel kezdett, azt követte egy Zhonya, majd egy Morello és végül a Void Staff. A Rabadont is elkezdte, de azt már nem volt ideje befejezni. Mindesetre az alábbi videóban a világ legmagasabb szintjén láthatjátok akcióban ezt a párosítást.

Ti milyen különleges, ám mégis hasznos buildeket használtatok már?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!