Néhol rezgett a léc, de mindkét nyugati csapat továbbjutott a VB első szakaszán!

Néhol rezgett a léc, de mindkét nyugati csapat továbbjutott a VB első szakaszán!

A mai napon véget ért a Play-In stage, legalábbis a csoportkörök, 8 gárda maradt versenyben!

Mind Európa, mint Észak-Amerika izgatottan várhatta a Play-In stage csoportmeccseit, hiszen mindkét régió 3. helyen kijutott csapata itt kapott először helyet. A Cloud9 és a G2 papíron a legesélyesebbek közé tartozott, együtt a kínai EDG-vel, illetve az orosz Gambittel.

Alapvetően elmondható azonban, hogy majd mindegyik nagy csapat számára döcögősen indult a torna. A Cloud9 esetében ez az eredményeken nem látszott, 4-0-val zárták első helyen a C csoportot, viszont többször is rezgett alattuk a léc, szerencsére a végére összeszedték magukat. A G2 még ennél is nehezebben talált magára, végül 1-1-gyel vágtak neki a mai napnak és három meccset is játszottak, lévén volt egy helyosztó. A mai napon már az egész gárda magabiztosabbnak tűnt, főleg Hjarnan, akire ritkán bizzák a carrycipőt, de ma makulátlan volt. Amint véget értek a meccsek, azonnal megtörtént a sorsolás is.

A Cloud9 végül a szintén döcögő Gambitet kapta meg, akik épp hogy összehoztak egy 2-2-őt, míg a G2 Esports az Infinity Esports-ot kapta meg. Az Infinity sokakat meglepett, többen várták volna a Dire Wolves csapatát, ám Shernfire-rel sem tudtak bravúrozni. Mivel mindkét nyugati gárda első helyen végzett, így fix volt, hogy egy másik csoport második helyezettjét kapják, ezáltal nem voltak olyan nagy veszélyforrások rájuk nézve. Az EDG a Detonation Focusme csapatát kapták, ők a japán ligából jöttek és végül, de nem utolsó sorban a hong kongi G-Rex a török Supermassive-val néz szembe. Talán ez az összecsapás lesz a legizalmasabb, egyrészt a törökök már megint egy erőteljes csapatot raktak össze, míg a G-Rex mögött Toyz áll, a második szezon egyik világbajnoka.

A rájátszásbeli meccsek már Bo5-ös találkozók lesznek, és két napra osztják csak őket. Ez azt jelenti, hogy egy nap minimum 6, maximum 10 mérkőzés is lehet, így sokkal korábban kezdik majd őket. Helyi idő szerint most szombaton és vasárnap reggel 6 órától indulnak, így ha nem akartok lemaradni róla, az esti bulit felejtsétek el, és keljetek korán!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!