A Cloud9 már a csoportkörben, a G2-nak még küzdenie kell

A Cloud9 már a csoportkörben, a G2-nak még küzdenie kell

Két csapat sorsa már eldőlt, de további két hely kiadó még a csoportokban.

A mai napon zajlott le a 2018-as LoL világbajnokság Play-In stage első playoff napja, ahol a Cloud9 lépett színpadra a Gambit Esports ellen, valamint az EDward Gaming a DetonatioN FocusMe ellen. Elnézve a csapatok neveit, egy elég egyoldalú és egy szorosabb szériát vártunk. Ezt meg is kaptuk ugyan, –de pont fordítva, mint ahogy azt vártuk volna.
Először az amerikai Cloud9 lépett pályára az javarészt orosz Gambit Esports ellen. Papíron azt vártuk volna, hogy ez lesz a legsimább találkozó, amit valaha láttunk, főleg figyelembe véve, hogy a Gambit miként jutott ide. A Cloud9 játéka sem volt azonban tiszta, –meg is lett az eredménye, mivel egészen 5 mérkőzésig jutott a két gárda. A második meccset leszámítva, minden egyes Cloud9 vereség verejték szagú volt, –hogy finoman fogalmazzunk–, és rengeteg mindenen kell még javítaniuk, ha komolyabb eredményt szeretnének elérni, mert a csoportkörben ez édes kevés lesz. 

Szinte minden egyes mérkőzés ékes példája volt, nem csak a Cloud9 részéről, hogy mit nem szabad csinálni. Egyik csapat folyamatosan adott át ingyen célpontokat, mintha elfelejtettek volna ránézni a dolgokra, és ez oda-vissza ment. Máskor pedig nem mérték fel rendesen a helyzetet és ész nélkül mentek be. Ez igaz volt Licorice-ra, de a Gambit tagjaira is. 

Végül 3-2-re ugyan, de a Cloud9 megnyerte a találkozót és ezzel bejutott a csoportkörökbe.

A szorosabb találkozót a DetonatioN FocusMe és az EDG között várhattuk volna, legalábbis a nevek alapján. A japán DFM elég friss csapat, míg az EDG régóta szerepel. A szorosságot abból lehetett várni, hogy az EDG egyetlen egy darab Bo5-öt sem nyert még meg a világbajnoki színpadon, mióta részt vesznek a VB-ken. Szemben az első meccsel, ami sokáig húzódott, itt nem kellett sokat várni a végeredményre. Az EDG ellenállást nem tűrve viszonylag gyorsan, 3-0-ra zárta a találkozót és a második meccsen kapcsoltak rá a legjobban, ahol 22 perc sem kellett a győzelemhez.

Egyszerűen mindenre volt válaszuk; hiába próbálkoztak a japánok a Heimer middel, az újdonság ereje édes kevés volt.

Ezzel a Cloud9 és az EDG sorsa eldőlt, de a versenynek még nincs vége, főleg nekünk európaiaknak. Holnap ugyanis reggel hattól folytatódik a verseny és többek közt a G2 is színpadra lép, hogy eldőljön, bejutnak-e a csoportkörbe, vagy nagyon korán csomagolhatnak és mehetnek haza?A G2 ellenfele az Infinity Esports lesz, a maradék 3 csapatból talán velük jártak a legjobban. Ha itt sem tudnak győzelmet szerezni, akkor talán jobb is, ha nem jutnak be a csoportkörbe. A napot, –illetve a Play-In stage-et– pedig a G-Rex és a Supermassive összecsapása zárja, a kinti kommentátorok szerint ez lehet a legszorosabb találkozó. Elnézve a mai C9 GMB összecsapást, bármi megtörténhet, –szóval ha nem akadály a koránkelés, akkor reggel hattól VB meccsek várnak titeket!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!