Szorul a hurok a tavalyi világbajnok nyaka körül - vb csoportkörök 2. nap

Szorul a hurok a tavalyi világbajnok nyaka körül - vb csoportkörök 2. nap

Közel álltak a csapatok egy körbeveréshez!

A mai napon adott helyet az Idézők szurdoka a Worlds második napi csoportköreinek, és noha a tegnapi forduló összességében nekünk európaiaknak izgalmasabb volt, nem árt áttekinteni a mai mérkőzéseket sem! A Fnatic például brutális győzelmet aratott a 100Thieves felett! Jöjjön az összefoglaló!

Flash Wolves vs. Afreeca Freecs

A nap első párbaja elég kényelmesen indult; közel 15 percen keresztül nem történt egyetlen gyilkosság sem, végül top lane-en az Afreeca felső ösvényese lett az első áldozat, akit szó szerint ide-oda dobált a Flash Wolves dinamikus duoja! A csapatok sokáig fej-fej mellett küzdöttek, de aztán a 30. perc magasságában a Flash Wolves magához ragadta az előnyt, 12 perccel később pedig a győzelmet is!

Phong Vü Buffalo vs. G2

A második összecsapáson Európa következett, a G2 nézett szembe a vietnami delegációval, ám a találkozó nem volt valami sikeres ránk nézve. A Buffalonak a kezdetektől fogva volt egy kényelmes előnye, a G2 sosem találta meg magát igazán Heimerdinger nélkül, –így a győzelem sem náluk landolt!

100Thieves vs. Fnatic

A harmadik találkozón a sokszoros LCS bajnok Fnatic lépett pályára az NA LCS résztvevőjével szemben, az eredmény pedig magáért beszél, itt abszolút érvényesült az EU>NA. Nagyszerű játékkal gigantikus győzelmet aratott a Fnatic, –ha valamit, akkor ezt érdemes visszanézni!

Invictus Gaming vs. G-Rex

Túl a nap felén, a negyedik mérkőzésen Kína találkozott Kínával –pontosabban Hong Konggal– az Invictus Gaming mérte össze magát a G-Rex-szel. Az IG hamar kialakított magának egy kellemes gold előnyt, amit aztán folyamatosan tudtak növelni, így pedig nem is az ő Nexusuk robbant fel!

Team Vitality vs. Cloud 9

A nap utolsó előtti mérkőzésén ismét Európa találkozott Amerikával, ezúttal viszont alulmaradtunk; a tegnapi bravúros játék után úgy fest a Vitality kimerült. Nagyon-nagyon szoros párbaj volt, közel 50 percig tartott, végig ott volt az esélye annak, hogy a Vitality nyerjen, de a kritikus pillanatban a C9 el tudott hozni egy Baront!

Gen-G vs. Royal Never Give Up

Az utolsó párbaj Korea és Kína között zajlott, a tavalyi világbajnok ötös csapott össze a kihívókkal. Egy meglehetősen szoros meccs volt ez is, de végül a Gen-G alulmaradt a fontos pillanatokban, az RNG pedig kapva kapott az alkalmon. Ezzel a vereséggel a címvédő ötös 0-2-ben áll a tabellán! Holnap vajon tudnak szépíteni, vagy a Cloud9 is átmegy rajtuk?

A tabella a második nap után így fest:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!