A keleti óriások felébredtek - vb harmadik nap összefoglaló

Kérdéses volt, hogy mi lesz a koreai régióval, –a mai napon megkaptuk a választ: továbbra is győzelemre éhesek.

Már harmadik napján van túl a 2018-as League of Legends világbajnokság. Az első két nap elég sok meglepetést tartogatott, az európaiak bravúroztak egyet, majd másnap bukdácsoltak, ma viszont a keleté volt a főszerep. Alapvetően ez unalmasnak számítana, de tekintve az idei eseményeket, volt miért izgulni bőven.

A koreai közösség teljesen kiakadt, hogy kikaptak az EU csapatoktól!

Aioween | 18/10/11 15:16 Tegnap –majd mindenki meglepetésére– az EU csapatok domináltak, ráadásul mindkét alkalommal koreai csapatok ellen. A G2 megverte az Afreeca Freecs-et, de ami még nagyobb sokkot okozott, hogy a Vitality lenyomta a tavalyi világbajnokot, a Gen.G-t. Ha lemaradtatok volna a meccsekről, alább olvashatjátok az összefoglalókat róluk.

MAD Team vs kt Rolster

Ez a mérkőzés pontosan úgy zajlott, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. A koreaiak közül a kt az egyetlen csapat, akik nem gyengélgednek, a MAD Team pedig nem igazán tudott beleszólni a meccsbe. Defték végig vezettek és majdnem tökéletes meccset is zártak, mindössze két gyilkosságot adtak át, –a Nexus pedig 26 perc után dőlt.

Team Liquid vs EDward Gaming

Mindkét gárdának külön feladata volt ezen a találkozón. A Team Liquid próbálta megvédeni Doublelift Kai'Sa-ját, hogy később carryzni tudjon, az EDG pedig ezt akarta megakadályozni. Eleinte jól bírták a TL-es srácok a harcokat, de később kiütközött, hogy ezen felül nincs igazi tervük és sokszor olyan harcokba bonyolódtak, amikbe nem kellett volna. Itt sem volt szó szoros találkozóról, 8-1-es toronyelőny mellett 27,5 perc alatt nyert az EDG.

Fnatic vs Invictus Gaming

A mai napon sokan talán ezt a találkozót várták a legjobban, már csak a két legjobb mides, Caps és Rookie összecsapása miatt. Az EU kedvenc Fnatic tegnap hatalmas győzelmet aratott a 100T felett, de ezt a lendületet a mai napra nem tudták áthozni. Az első 23 percben ugyan hátrányban voltak, –de nem visszahozhatatlanban. Aztán a 24. percben az IG egy Baront, JackeyLove pedig egy quadrát hozott Kai'Saval és onnantól már vége volt a dalnak: 27 perc után dőlt a Fnatic Nexusa.

100 Thieves vs G-Rex

Tegnapi csúnya vereségük után nem sokat vártunk volna a 100 Thieves csapatától. Cody Sun ezúttal is a kispadról nézte az eseményeket. Nagyon szoros volt az összecsapás: 24 percnél alig 1000 arany választotta el a két gárdát. A 30. perchez közeledve a G-Rex egyre több hibát vétett, belefutottak a 100T és Rikara karmai közé, ez több toronyba és Baronba is került. Végül a 38. percben a 100T behúzta első győzelmét a VB-n.

Royal Never Give Up vs Team Vitality

A legnagyobb kérdés a Vitality teljesítménye volt. Miután lenyomták a tavalyi világbajnokot, sokan arra voltak kíváncsiak, hogy vajon meg tudják ismételni ezt a csodát a torna egyik, ha nem legerősebb csapatának titulált csapata ellen. A válasz röviden és tömören: nem. Az RNG és Uzi játéka továbbra is betonbiztos, a legtöbb "naggyal" ellentétben őket nem lehet megfogni. A meccs elején még volt pár elkapás Kikis-ék részéről, de a lategame-ben nem vették fel a kesztyűt.

Cloud9 vs Gen.G

Szintén kérdéses mérkőzés volt ez is, de ez inkább a Gen.G oldaláról. 0-2-vel a csoport legalján találták magukat. Nagyon kellett nekik a Cloud9 elleni win, ehhez azonban az eddigi teljesítményük kevés lett volna. Szerencséjükre sikerült helyretenni a dolgokat a fejekben, –és bár ez még mindig nem a tavalyi SSG volt–, ahhoz elegendő volt, hogy a Cloud9-t lemossák a pályáról. Ha itt is kikaptak volna, azzal egy nagyon kellemetlen helyzetbe kerülnek, ami után a csoporttól is könnyen búcsúzhattak volna.

A mai események után a csoportok állása a következő!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!