Az OGN 100 millió dollárt fektet be az Észak-Amerikai e-sportba, –köztük a PUBG-ba is

Az OGN 100 millió dollárt fektet be az Észak-Amerikai e-sportba, –köztük a PUBG-ba is

A vállalat segédkezik a National PUBG League megteremtésében. 

A dél-koreai OGN e-sport producer és televíziós cégre igencsak rájárt a rúd az elmúlt néhány évben, mivel nem csak a Blizzard vette el tőlük a koreai Overwatch szféra feletti irányítást és megszűnt az OGN APEX, de a Riot Games is átvette tőlük az LCK feletti  lebonyolítását. Természetesen a cég más játékokban is érdekelt és több PUBG verseny szervezése is fűződik a nevükhöz, azonban ezek a megmérettetések csak a távol keleti régióra fókuszáltak, –legalábbis mostanáig. 

Nemrég ugyanis a CNBC oldala arról írt, hogy az OGN terjeszkedni szeretne és legalább 100 millió dollárt fognak befektetni az Észak-Amerikai e-sport szférába. A lépés számunkra érdekes része, hogy szeretnének exkluzív szerződést kötni a PUBG Corp-pal annak érdekében, hogy bővítsék a játék e-sport szféráját illetve segédkezzenek az 1 millió dollár összdíjjazású a National PUBG League 2019-es elindításában. 

CNBC on Twitter

South Korea esports network OGN will invest at least $100 million in North America, as it plans a big partnership with battle royale giant PUBG. https://t.co/1vR6OuUx6k

Most jogosan kérdezhetitek: számunkra miért is fontos ez és miként fogunk profitálni belőle? Nos, az ilyen terjeszkedésekkel egyrészt a globális e-sport rendkívül jól jár, mivel az ágazatba iramló pénz számtalan lehetőséget rejt a feltörekvő játékosok, másrészt a PUBG mögé hivatalosan is beállna egy olyan tartalomgyártó cég, ami a világ legprofibban összerakott online és offline versenysorozatait rendezte a már említett LCK, illetve OGN APEX személyében. Vegyük még hozzá azt is, hogy egy National PUBG League is hatalmasat szólhat, ráadásul ha a tengerentúlon beválik a formátum, a befektetők Európába is elhozhatják a versenysorozatot. 

A PUBG jelenleg elég messze van az "e-sport ready" státusztól, azonban véleményünk szerint az OGN nagyban hozzájárul majd a rendezvények élvezhetőségéhez és talán még a fejlesztőket is arra sarkallja, hogy rákapcsoljanak és gatyába rázzák a játékot. 

Ti mit gondoltok egyébként? A National PUBG League sokat dobhat majd a játék e-sport részén? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!