A közösség szerint egy felállás az összes többinél jobb FUT-ban

A közösség szerint egy felállás az összes többinél jobb FUT-ban

Készülj fel, hogy ezzel a taktikával több meccset tudsz majd megnyerni. Persze a jó játékosok és a skill sem árt azért.

Egyre több játékos számol be arról, hogy ha ezt a felállást használja, akkor láthatóan könnyebben jön a siker. A rengeteg beszámoló alapján azt lehet mondani, hogy az 5-2-1-2 formáció az egyik –ha nem a legjobb– felállás a FIFA19-ben.

Bár a hátsó ötöst lehet, hogy néhányan kicsit soknak találnák, és amolyan leparkoltuk a buszt érzést kölcsönözhet, mégis inkább azt lehet mondani, hogy ezáltal tudjuk csak igazán felülmúlni ellenfelünket, szélről pedig számtalan lehetőség adódik a veszélyeztetésre. Azt azért tegyük hozzá, hogy masszív és sokoldalú szélsőkre lesz szükség a tökéletes játékhoz.

FIFA 19 Formations Guide – 5-2-1-2
Így néz ki a felállás a játékon belül

Egy személy ezt írta FIFA Redditre:

"Ha a szélső hátvédjeinket (wing back) overlap beállítással látjuk el, akkor könnyedén megoldhatjuk az ellentámadásokat, mihelyst labdát szereztünk. Sőt labdatartás esetén is megoldást jelent, ha valamelyik oldalon villámgyorsan akcióba akarunk lendülni. Emellett pedig mindig támogatják a három centerünket. Fontos, hogy jó erőnlétük legyen (stamina) és akkor nem lesz gondunk."

Többen is hozzászóltak aztán:

"Mikor először láttam, teljesen átrohantak a középpályámon. Ha azt le tudtam védekezni, akkor pedig szélen nyíltak meg a területek számára. Nem sok esélyem volt"

Rajtuk kívül is sokan osztották meg élményüket, –végül arra jutott a közösség, hogy ez tényleg a legjobban működő stratégia.

Az alakzatoknak hatalmas hatása lehet egy mérkőzés kimenetelére; tavaly az egyik például annyira erős és jól működő volt, hogy az EA kitiltotta az Ultimate Team-ből. Egy próbát a mostani ötlet biztosan megér, –persze csak ha kedveljük az öt védős szisztémát.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!