Az MTK e-sportolója kijutott a csehországi FIFA19 tornára!

Az MTK e-sportolója kijutott a csehországi FIFA19 tornára!

Újabb magyar játékos mérettetheti meg magát külföldön egy hivatalos EA FIFA versenyen.

Elindult az új szezon a FIFA19 megérkezése után és rögtön szerveztek egy minden régiót érintő versenyt, melyre mi magyarok egy csehek által lebonyolított kvalifikáción keresztül juthattunk ki. Majorosi "chris_maj" Krisztián az MTK Budapest FIFA játékosa pedig sikerrel vette az akadályokat: eljutott a legjobb 8-ig, –ez pedig jegyet ért számára Brno-ba.

A két selejtező közül az elsőt október 12-én rendezték meg online körülmények között, és a magyar e-sportoló rögtön ki is használta az adódó alkalmat. Hat kört kellett sikerrel teljesítenie a top 8-ig, ami már részvételi jogot jelentett, és ez bizony sikerült is neki. Nem is akárhogyan, hiszen egyetlen mérkőzést veszített csak menetelése során. A nyitó körben csak egy találkozót kellett lejátszania (BO1), a következő fordulótól viszont már BO3-as párharcokat kellett vívnia, –de így sem nagyon okozott gondot neki egyetlen ellenfél sem.

Krisz eredményei (nem a gólok számára utaló végeredmény):

1-0 Kalijr10
2-0 bery0420
2-0 CZmaras
2-0 Lahodiss
2-1 Richardson

Október 20-án tehát lesz egy magyar játékos Csehországban, pontosabban a brno-i PlayStation Continental Cup LAN-on. Itt a legjobb 32 játékos mérkőzhet majd egymással az értékes nyereményekért, ennek a rendezvénynek a bajnoka pedig utazhat majd tovább az Október 26 és 28 között rendezendő Paris Games Week-re, Franciaországba. Emellett a legjobban szereplők természetesen Global Series selejtezőpontokat is kapnak az esemény után.

Cover fotó: MTK Budapest esport Szakosztály - FIFA

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!