Ez a 10 hős dominálja eddig az idei VB-t!

Ez a 10 hős dominálja eddig az idei VB-t!

Ez a 10 karakter abszolút kedvenc eddig az ideig világbajnokságon.

Minden évben más a meta, azonban minden évben megvannak azok a választások, akiket a leggyakrabban látunk. Nem véletlenül, hiszen a meta meghatározza azt is, hogy melyik játékstílus a  legjellemzőbb, nem csak magukat a hősöket. Az idei évben szerencsére nincs Ardent Censer őrület, mint tavaly, sokkal változatosabbak a meccsek és a csoportkörök is igencsak izgalmasak. Talán a legszorosabb VB az utóbbi években. Kína ugyan még mindig dominál, –kicsit átvették a koreaiak szerepét–, de még így is bőven akadnak meglepő győzelmek.


Az alábbi 10 hős vezeti eddig a választási listákat.

Aatrox eddig hatszor szerepelt, azonban a tiltásaival együtt 100%-os a jelenléte, ezért került ő a 10. helyre, mivel mások is álltak 6 meccsen, de alacsonyabb jelenléttel.

Alistar a második kedvenc támogató: eddig, 7 alkalommal tűnt fel, és 10-szer tiltották, ezzel a 9.

Olaf egy érdekes választás, már 8 alkalommal szerepelt és négyszer tiltották, –viszont a top 10-es listában neki van a legrosszabb győzelmi aránya: mindössze 25%.

Hetedik helyen Syndra szerepel, szintén 8 választással, viszont 5 tiltással.

Gragas a dzsungelesek között a legelső helyen áll jelenleg, 9 lejátszott mérkőzéssel és két tiltással.

A felső ösvény egyik királya egyértelműen Sion, ő is 9-szer tűnt fel, illetve további 7 alkalommal tiltották.

A topot azonban Urgot uralja, aki még mindig 100%-os jelenléttel rendelkezik, –köszönhetően 9 játékának és szintén 9 tiltásának.

Az alsó ösvényen Xayah magabiztos második, 10 lejátszott mérkőzéssel és 6 tiltással.

Rakan, Xayah hű társa pedig ha nem is szerelme oldalán, de elég gyakran szerepel az alsó ösvényen, eddig 11-szer játszottak vele, és 3-szor tiltották.

A VB eddigi legsikeresebb karaktere egyértelműen Kai'Sa, aki már 14-szer tűnt fel az Idézők szurdokában, és négyszer tiltották. Ezzel ő is 100%-os jelenlétet produkált.

Összességében tehát hárman vannak jelen eddig minden meccsen valamilyen formában: Kai'Sa, Urgot, Aatrox, –hiába ígérte azt a Riot, hogy ilyen nem lesz.

Pár említésre méltó karakter még, akik a magas tiltási szám miatt nem kerülhettek fel erre a top 10-es listára: Irelia 13 tiltással, Akali 13 tiltással, Tahm Kench 11 tiltással, valamint Kindred és Camille, fejenként 8-8 tilással a nevük mellett.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!