A világon elsőként Dual QHD kijelzővel támad a Dell U4919DW

A világon elsőként Dual QHD kijelzővel támad a Dell U4919DW

A világon elsőként a Dell mutatta be a Dual QHD technológiát. Nézzük mit tud a Dell U4919DW monitor!

A monitorok piaca elképesztő ütemben fejlődik, és lassan minden játékos asztalán nem egy, hanem kettő, –sőt három képernyő is ott pihen. A Dell mert nagyot álmodni, és a 49 hüvelykes U4919DW típusszámú legújabb termékével magasra tette a lécet. 124 cm-es képátlójával gyakorlatilag két monitort vált ki és gyúr össze egybe, de mire elég ez a mostani versenyben?

Méretek és méterek

Beteríti az egész asztalt a 32:9-es 5120 x 1440-es pixeles képernyő. A Dual Quad HD felbontáson könnyedén lehet élvezni minden műveletet. Programozás, vagy szerkesztés, esetleg streamelés és videóvágás: mindenre alkalmas ez a hatalmas felület. A 60 Hz-es képfrissítés eltántoríthatja a komolyabb gamereket, ezért nem is nekik készítette elsősorban a Dell a terméket, de egy-két meccs lazításképp még a legdolgosabb embereknek is belefér. IPS panellel szerelték, amit 178 fokos betekintési szöggel élvezhetünk.

Csatlakozók

A hátulján két HDMI 2.0, egy Display 1.4-es port található, ami minden igényt kiszolgál. Legnagyobb előnye, hogy összesen hét darab USB-C csatlakozót is kapunk, amivel gyakorlatilag két PC-t is kiszolgálhat párhuzamosan. Ezek között a KVM technológia (Ctrl + Alt +1 megnyomása) segítségével egyszerűen válthatunk, –így nem kell egy PC-t terhelni folyamatosan: elég egy billentyűzet + egér kombó, és folyhat a munka két számítógépen egy időben.

Fogyasztás, tömeg és az ár

Mivel tulajdonképpen két monitort kapunk, ha a Dell mellett tesszük le a voksunkat számolni kell a súlyos következményekkel. Maga a termék 11,2 kg-ot nyom, ezért nem ajánlott sokszor mozgatni. 60-230 W között fogyaszt (átlagosan 90 W körül) és mindezért 1.700 dollárt ~ 500.000 Ft-ot kell kicsengetnünk.

Munkához és mindennapi feladatok elvégzéséhez kiváló, játékosok számára fenntartásokkal ajánlott. Ha mindenképp szeretnétek ekkora méretben gamer monitort, akkor a Samsung CHG90 a ti választásotok.

Nektek mekkora az ideális kijelző?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!