Sima stompnak indult, az év egyik legjobb meccse lett belőle

Sima stompnak indult, az év egyik legjobb meccse lett belőle

2018 a kínaiak éve, ez most már 100%.

P-A-R-Á-D-É! Nehéz szavakat találni már az első LoL vb negyeddöntő után is, ugyanis a kínai második kiemelt iG és a koreai bajnok kt rolster elképesztően izgalmas szériát játszott, a végén bombameglepetéssel! Kínai dominanciával, –sőt, mi az, hogy dominanciával, úthengerrel indult az összecsapás szombat reggel magyar idő szerint 6-kor. A csoportkör második fordulójában némileg küszködő iG ugyanis szó szerint lemosta a pályáról Smebéket nem egyszer, hanem mindjárt kétszer is! Ráadásul úgy, hogy killt is alig engedtek ellenfelüknek, a kínaiaknál levő koreai importok, TheShy és Rookie vezényletével nagyon gyorsan el akarták dönteni a párharcot.

A kt-nek se az első, se a második meccsen nem volt válasza az iG magas szintű csapatjátékára.

Fordult a kocka

De nem egy kt meccset néznénk, ha nem jött volna valami brutális fordulat a meccsbe. 2-0-ás kínai vezetés, harmadik meccs, TheShy és Fiorája 100cs előnyben splitpushol az alsó ösvényen. a kt nagy objective hátrányt próbál meg ledolgozni több-kevesebb sikerrel. Már a 40. perc környékén járunk, mikor jön ez:

Nem láttuk egy pár másodpercig, hogy mi lett a vége, maguk a játékosok se tudták egy pillanatig, hogy pontosan ki is nyert. Aztán kiderült: a kt-nek nagyjából egy másodperccel hamarabb sikerült leütnie a Nexust, –ezzel visszajöttek a meccsbe, 2-1! Elképesztően szoros volt, és nagy kár érte, hogy a Riot produkciós csapata nem tudta rendesen megörökíteni ezt a pillanatot. A kt-nek több se kellett: vérszemet kaptak, és gyorsan elhozták a negyedik meccset is, az iG-nek vajmi kevés köze volt a párharchoz, mintha fejben –érthetően– összeestek volna. 

Jött a Silver Scrapes, majd a mindent eldöntő ötödik meccs. A kt jól draftolt, az iG-nak kellett a burst ahhoz, hogy a Tristanat el tudják tüntetni, ezért Rookie a CC hegy Galio helyett bevállalta a rizikósabb LeBlancot Ucal Urgotja ellen. A kt arra koncentrált, hogy Rookie-t próbálja semlegesíteni, pedig a kulcsember az új Uzi, Jackeylove volt, aki Xayah-val a mérkőzés legfontosabb pillanatában tudott majdnem lepentázni, –ez pedig végül el is döntötte a párharcot. 

Az iG elhozta a Baront és az Ősi sárkányt is, majd felőrölték a kt maradék védelmét; ezzel –óriási meglepetésre– kiejtették a koreai bajnokot! Mata 2014 óta nem nyert vb-t, idén se fog. Deft, Score, Smeb pedig továbbra is vb cím nélkül versenyeznek úgy, hogy az ösvényükön a világ legjobbjai közé tartoznak. Folytatás a G2 - RNG meccsel, magyar közvetítés ITT!

Ja, és RIP Pick'Ems!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!