A G2 KIEJTETTE a VB legnagyobb esélyesét!

A G2 KIEJTETTE a VB legnagyobb esélyesét!

Hatalmas meccsek, rengeteg izgalom és két BO5-ös széria: remek napon vagyunk túl!

Véget ért a VB rájátszásának első napja, ahol két remek szériát is láthattunk. Először az iG és a kt csapott össze, ahol hatalmas meglepetésre végül a kínai együttes győzedelmeskedett. Először 2-0-ával kezdet az iG, majd egy hatalmas base race-nek és egy remek csapat teljesítménynek köszönhetően végül kiegyenlített a kt rolster, de az utolsó, ötödik meccset már nem tudták megnyerni.

A nap második meccsén egy újabb kínai csapat, méghozzá az első helyen továbbjutó RNG és a G2 csapott össze. a negyeddöntők sorsolása után Perkzék kapták a legkisebb esélyt arra, hogy továbbjutnak, így egy igazi Dávid és Góliát harc elé ülhettek le a nézők. A VB esélyese pedig nagyon erősen indított.

Első meccs

A széria első meccsén ellentmondást nem tűrően gázolt végig a G2-n az RNG, Uzi nem hibázott és tökéletesen abszolválta a feladatot, amit megkapott; minden gold a tied, carry-zz le minket. A kínai szupersztár ezt megtette, így hirtelen úgy tűnt, hogy a papíron esélyesebb csapat nem csak nyer, de 3-0-ával végződik majd az összecsapás.

Második meccs

Valószínűleg Uziék nagyon magabiztosak lettek mindezek után, hisz úgy döntöttek, hogy nem csak Tahm Kenchet, nem csak Ireliat, de még Akalit is meghagyják a G2-nak. Perkz és Wunder pedig köszönte szépen és élt a lehetőséggel, hisz teljesen bucira verték a lane ellenfelüket, amíg a kínaiak megpróbáltak megint csak mindent Uziba fektetni. Egy ideig ez jól is működött, de a legendás ADC belenézett egy bokorba, amibe nem kellett volna, –a meccs pedig ekkorra véget is ért az RNG számára. Mint említettem, Perkz és Wunder legendásan játszott, így csak hasonló teljesítménnyel lehet esélyük a VB címre esélyes csapat ellen.

Harmadik meccs

A meccs már szinte a pick fázisban eldőlt, hisz ezúttal nem hagyták meg az Akalit Wundernek vagy Perkznek a G2 pedig egy –a játék késői szakaszában jeleskedő– csapatharcokra épülő draftot hoztak. Egyetlen szabályt kell betartani a kínai csapatok ellen: ne teamfight-olj velük, mert rosszul jössz ki belőle! (Kivéve, ha Vitality vagy -a szerk.) Így tehát az RNG nem kegyelmezett és újból Uzi volt a meccs embere, aki a Kai'Sa-val lesöpörte a pályáról a G2-t.

Negyedik meccs

Ekkor tehát már meccsponttal rendelkezett az RNG, így hatalmas tétje volt annak, hogy mit és hogyan draftol majd az európai csapat. Szerencsére tökéletesen meglátták azt, hogy milyen kompozíciót rakjanak össze. A korai játékszakasz teljes egészében a G2-jé volt, hisz az RNG hibát-hibára halmozott, amivel komoly előnyt adtak Jankos-nak és Perkznek is. Ők ezt köszönték szépen és sorra gyűjtötték be a fontosabbnál fontosabb objective-eket, míg Uzi próbált növekedni a side lane-eken. Ez valameddig sikerült is, de hirtelen a felső ösvényen tört ki egy komolyabb csapatharc, ami a korai játékszakaszban szerzett gold előnynek köszönhetően nagyon jól sikerült a G2 számára. Újból Perkzé és Jankosé volt a főszerep, akik ellentmondást nem tűrően verték agyon az RNG-t, miközben a felmentősereget várták. Ekkor az eredmény 6-0 volt killekben a G2 számára és egy tökéletes meccs elé néztek, amivel már ők is meccspontot szereznének.

Ekkor a kedélyek egy kicsit lenyugodtak, de később újabb felső ösvényes csapatharc tört ki, amiért Perkz az életét adta, de Wunder remek flankje és Wadid figyelmessége megnyerte a G2 számára a harcot, ami nem csak egy ászba, de egy Baronba is került az RNG számára. Ekkor már 12 ezer golddal vezetett Ocelote csapata és mondhatjuk azt, hogy lemosták a pályáról az RNG-t!

Ötödik meccs

Már a draft elején látszódott, hogy ez bizony az ötödik mérkőzése lesz a szériának. Mindkét csapat nagyon konzervatívan és átgondoltan pickelte a hősöket. Ezúttal Uzi csak egy defenzívebb Sivirt kapott, a G2 pedig ezúttal nem kaphatta meg Tahm Kenchet. Az akció egyből elkezdődött az alsó ösvényen és ahogy az lenni szokott Uziék nyerésre is álltak, de ezúttal kimaradt a Ward vagy egy ghost poro elhelyezése a bokorban, így Jankos jött, látott és győzött, Hjarnan pedig megkapta az első gyilkosságért járó jutalmat. Ezután mindkét csapat a biztonságra játszott, de végül Jankos újra belelendült és sikeresen begankelte a középső ösvényt. Erre már reagálnia kellett az RNG-nek is, akik négyen látogattak le az alsó ösvényre, hogy összeszedjenek egy gyilkosságot és bedöntsék a tornyot. Ekkor a meccs szinte teljesen egyenlő volt.

Ezután Uzi ismét hibázott, ami nagyon sokba került az RNG-nek, hisz három gyilkosságot sikerült összeszedni csak Perkznek, az a bizonyos LeBlanc pedig elkezdett iszonyatosra hízni. Ekkor a G2 egyértelmű vezetésre tett szert. Később Wunderen szeretett volna rajtaütni az RNG, –de nem csak ő, hanem ismét Perkz is elképesztően kijátszott a kínaiak Top-Mid-Jungle kombóját, akik majdnem mindannyian belehaltak a harcba, Perkz pedig megszerezte a hatodik killjét egyhuzamban. Ezután a pálya tényleg a horvát csodagyerek játszóterévé vált, olyannyira, hogy még Uzi-t is könnyedén solo killelte. Már tényleg csak szuperlatívuszokban tudnék beszélni a G2 teljesítményéről, akik egyelőre legyőzhetetlennek tűntek ezen a meccsen. A meccs 23. percében pedig eldőlt, hogy ezt a meccset az RNG nem nyerheti már meg, csak a G2 bukhatja el.

Egy komoly csapatharc a Baronnál véget is vethetett volna a meccsnek, de ezúttal az RNG (pontosabban Xiaohu) csillogtatta meg a tudását: a sírból visszahozta a harcot, és plusz időt adott a csapatának arra, hogy felálljanak a hatalmas deficitből. Vért izzadva, szenvedve, borzasztó nehezen, de végre megölték Uzi-t, –és a 39. percben befejezték a mérkőzést. Ezzel a G2 bejutott az elődöntőbe és egy újabb kínai ellenféllel kell megküzdenie, de számunkra ez már egyértelműen az eddigi legszebb VB!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!