Tisztes magyar helytállás a csehországi FIFA versenyen!

Tisztes magyar helytállás a csehországi FIFA versenyen!

A magyar srácok minden tőlük telhetőt megtettek, igazán szépen állták a sarat!

Tegnapi nap rendezték meg a Continental Cup regionális selejtezőjét Csehországban, ahonnan a nyertes egyből kvalifikálta magát a Paris Game Weekre. Korábban már beszámoltunk arról, hogy több magyar játékosnak is sikerült kijutnia Brno-ba, ahol egy LAN verseny keretei között méretették meg magukat.

Öt magyar játékos utazhat a cseh FIFA LAN-ra!

Majorosi Krisztián csapattársával karöltve utazhat Brno-ba!

20 játékos vett részt a tegnapi versenyen, akiket négy darab öt fős csoportba osztottak be. Egy időben 4 mérkőzés ment egyszerre. Divi és Gogetinho egy csoportba kerültek és pechükre, egyből egymás ellen kezdtek. A Fradi e-sportolója magabiztosan győzte le a fiatal MTK e-sportolót. Gogetinhonak ez elég nagy löketet adott és az egyik nagy esélyes T9Laky ellen 1-1-es döntetlent játszott. Ezt követően már nem hibázott és megnyerte a csoportját. Az MTK másik igazoltjának, Majorosi Krisztiánnak nem úgy alakult a verseny, ahogy ő azt elképzelte, ugyanis már a csoportkörben elbúcsúztunk a másik MTK játékostól is. Hrisztov és zyks az A és B csoportot követően kezdték meg a szereplésüket. Hrisztov két szoros mérkőzést is játszott, de neki nem sikerült a továbbjutás. Zyks magabiztosan lett csoportelső, mindössze csak egyszer játszott döntetlent. Ez pedig azt jelentette, hogy kettő magyar játékos ott lesz a rájátszásban!

Következett a RÁJÁTSZÁS: 

Gogetinho a cseh Va6ek7 ellen játszott a negyeddöntőben. A Fradi játékosát ő sem tudta megállítani, egy sima 5-2 után a második fordulóban már szinte esélye esem maradt Va6ek7-nek, a végeredmény pedig 7-3 lett a magyar játékos számára. Zyks a verseny egyik nagy esélyesével T9Laky-val mérkőzött meg, az első meccsen csúfos 4-1-es vereséget szenvedett. A második fordulóra kicsit összekapta magát a magyar játékos és már a meccs elején egyből két gólt szerzett. Innentől kezdve viszont már csak az eredmény után ment a magyar játékos, de Laky nagyon jól védekezett, így hiába nyerte meg a második találkozót, az elődöntőbe Laky jutott 4-3-as összesítéssel. Gogetinho még versenyben volt, az elődöntőben RIIJK-kel mérkőzött meg. Az első fordulóban –egy technikai problémának köszönhetően– a 60. percben után újra kellett kezdeniük a találkozót, de csak egy félidőt pótoltak be. Ez az első meccs 2-2-es végeredménnyel zárult. A második meccset pedig szinte végig RIIJK uralta és végül itt 3-1re tudott győzni, –ami azt jelentette, hogy ő jutott be a döntőbe. A döntőben végül T9Laky ellen játszott, RIIJK-en Laky sem talált fogást, így ő nyerte a 100 ezer forintot és a meghívót a Paris Game Weekre!

Szép helytállás volt ez a magyar srácoktól, –az első nagyobb nemzetközi FUT versenyen!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!