Stompot vártunk a C9 vs Afreeca meccsen: megkaptuk, viszlát Korea!

Stompot vártunk a C9 vs Afreeca meccsen: megkaptuk, viszlát Korea!

Izgalmas választások, zseniális objektív lopások, –fantasztikus mérkőzéseken vagyunk túl!

Elkezdődött a VB rájátszásának második napja, ahol egyből az első mérkőzés a C9 és az AFs között zajlott. A Cloud9 csapata 3-0-ás győzelemmel utasította maga mögé az AFs csapatát. Volt itt minden, mi szem szájnak ingere lehet: sárkány és baron lopások, jól megfontolt harcok és az ezzel járó izgalmak, ami nélkül nincs VB!

Nézzük, hogyan is alakultak a mérkőzések, ugyanis unalmasnak egyáltalán nem voltak mondhatóak, hiába lett ilyen tiszta a győzelem.

Első meccs

A felső ösvény mai érdekes pontja minden kétséget kizáróan az AFs Kiin által választott Viktor lett, akinek már az első mérkőzésen egy Aatrox-al kellett szembenéznie. Az egész mérkőzésen kóstolgatták egymást a csapatok, azonban a C9 már a játék korai szakaszában uralma alá hajtotta az AFs csapatát és már a 17. percben több, mint 6000 arannyal vezettek. Nem sokkal később, kettő sárkány birtokában még elhoztak egy Baron Nashort is, melynek segítségével már nem volt más dolguk, mintsem befejezni a mérkőzést. Ez volt a leggyorsabb mindhárom mérkőzés közül: 28 perc alatt véget is ért.

Második meccs

A meccs ismét egy Viktor top választással vált érdekessé az AFs részéről, míg a C9 részéről vele szemben újra egy Aatrox-ot választottak. Viktor kisebb segítséggel, de 2/0-ával kezdett be az Aatrox ellen, mindenki nagy meglepetésére. A többi ösvényen a megszokott adok-kapok és egymás kóstolgatása ment. A huszadik perc után a C9 egy jó csapatharcnak köszönhetően elindulhatott a Baron Nashorra, a harcból adódó emberelőnyüknek köszönhetően. A Baron segítségével a teljes alsó ösvényt elpusztította a C9, sőt, még egy Nexus toronyra is szert tettek, ezzel a 27. percre már 4 torony és plusz 5300 arany előny halmozódott fel náluk. Ha mindez pedig még nem lenne elég, itt már volt a zsebükben egy földsárkány, egy felhősárkány és egy pokoli sárkány, míg az AFs-nél csak egy pokoli sárkány volt. Innentől egy hazatérést követően a C9-nek nem volt más dolga, mintsem befejezni a játékot. A második meccs után az állás 2-0.

Harmadik meccs

Az AFs végre elhagyta a Viktor top elképzelését így a harmadik mérkőzésre. A meccs elején az AFS próbált dominálni, a C9 azonban sikeresen ellopott egy pokoli sárkányt és egy Baron Nashort, ez utóbbit egy Ornn-nak köszönhetően. A Baron Power Playnek köszönhetően plusz 4600 aranyat tudhatott így magáénak a C9 csapata. Ezt követően az AFS-nek volt lehetősége picit vissza érkezni a mérkőzésbe egy csapatharcnak köszönhetően, ahol négy gyilkosságot gyűjtöttek be, míg tőlük senki nem esett el. Majd ezt követően egy újabb csapatharc alakult ki, ahol láthattunk egy jól zónázott Gangplank ultit és egy szinte már tökéletes Ornn végső képességet is. Ezt követően bepróbálkozott a C9 a Baronnál, azonban az AFs nem engedte ezt számukra, majd ők próbálkoztak rá a Baron Nashorra, amit már a C9 hagyott annyiban. Ezáltal ment továbbra is a kóstolgatás a két csapat között. Nem sokkal később egy újabb sikeres csapatharcot tudhatott magáénak a C9, ezzel sikerült megszerezniük egy inhibitort is. Majd ezen felerősödve egy újabb csapatharc során teljesen a földdel tették egyenlővé az AFs csapatát, ezzel a C9 kiejtette az utolsó koreai csapatot is.

A C9 bejutott az elődöntőbe, –számunkra ez már egyértelműen az eddigi legszebb VB! Ezzel pedig nem marad koreai csapat az elődöntőben!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.