Új OP pick, egyenesen Koreából: top lane Viktor!

Új OP pick, egyenesen Koreából: top lane Viktor!

Már megint kitaláltak valamit ezek a koreaiak. A felső ösvényes Viktor erősebb, mint gondolnád, mutatjuk miért!

Ha esetleg a VB követése során lemaradtál volna a solo queue történéseiről, akkor fontos hírünk van. A felső ösvényen új királyt koronáztak, ő pedig nem más, mint Viktor. Jelenleg a legjobb győzelmi aránya van az összes topos körül és a választási aránya is egyre csak feljebb kúszik. Mivel egyelőre a 8.21 kapcsán szó nincsen nerfről, valószínűleg még egy frissítésig ki tudjuk használni erejét.

A build

Miért is lett hirtelen ennyire népszerű? Egy új megközelítésnek köszönhetően, mivel más rúnákat és buildet is használnak rá. Az első rúnánk nem más, mint a Kleptomancy, ezzel plusz pénzre teszünk szert, illetve megspóroljuk a cipő árát is vele. A túlélhetőség miatt beszerzünk pár sütit és a Time Warp Tonic pedig biztosítja, hogy sosem legyünk szomjasak. Másodlagos ágon pedig némi manaregeneráció és CDR érkezik.

Tárgyak terén sem feltétlen megszokott módon építkezünk, egyrészt a Lich Bane helyett Iceborn Gauntlet dukál a lassítás és plusz páncél miatt, MR gyanánt pedig ott az Abyssal Mask, ami a sebzésünket is kisegíti, illetve a régen sokat használt Rylai's is visszatér a még jobb kite-olás érdekében.

Miért és hogyan működik?

Mivel viszonylag sok közelharci egység van topon, akár tankok, akár harcosok, azokat könnyebb messziről büntetni, mivel a sokan nem tudnak egyből az arcába mászni. Emiatt a Q képességünket folyamatosan tudjuk használni és vele együtt a Kleptomancy-t is. Mivel pajzsot is kapunk a Q-ből, így a minionaggro sem számít, nem kell annyira figyelni a sebzésükre. Mondanom sem kell, minél többször ütjük meg, annál több minden tudunk a Kleptoval szerezni. Ha mindez nem lenne elég, tökéletes összhangunk van az Icebornnal. Mivel a Q-t maxoljuk először, 5-ös szinten már 4 másodpercre csökken a CD, amihez ha csak az Iceborn és esetleg a Transcendence rúnát vesszük 10-es szinttől (9-es szinten lesz ötös a képesség), akkor 30% CDR mellett 2,8 másodpercenként tudjuk ellőni. A tárgynak 2 másodperces CD-je van a lassítási aktiváláson, tehát ez így tökéletes.

Egyébként is jól lehet kiteolni ezzel a builddel, a Ryali később az E képességünket is kiteolásra alkalmassá teszi, de ha mindez nem lenne még elég, ott van a W, vagyis a Gravity Field. Bár késleltetve stunol, a lassítást azonnal megkapja bárki, aki belesétál, első szinten 28%-kal és ez csak egyre emelkedik. Nincs más dolgunk tehát, mintha Gangplankeznénk, vagyis farmoljuk fel magunkat a magasságos egekig.

Hátrányok

Mint minden karakterválasztásnak és buildnek, ennek is megvannak a maga gyengéi. Azt már most el lehet mondani, hogy nem lesz akkora burst sebzésünk, mint egy full AP mides Viktornak. Itt sokkal inkább egy folyamatos sebzésre kell gondolni, természetesen folyamatos lassítás mellett. Emiatt az ellenfeleket több idő megölni, mint amúgy, csak a menekülésüket kell kivárni és utána már halálukig lassíthatjuk őket. Ez a sebzéskiesés ugyanúgy megérződik a miniontakarításon is, bár szerencsére topon ez kevésbé probléma. Elsőként a Q-t fogjuk továbbfejleszteni a passzívval is, aminek hála mozgékonyabbak leszünk ugyan, de több időbe telik farmolni is.

Összességében ezek a hátrányok nem igazán számítanak, legalábbis a győzelmi arány alapján, ugyanis láthatóan sikeres, még a profik között is.

Érdemes tenni vele egy próbát, ha amúgy is kacsintgattok top fele, esetleg egyébként is ott játszanátok.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.