Itt vannak az RTX 2070 tesztjei: erős és drága a legújabb Turing kártya

Itt vannak az RTX 2070 tesztjei: erős és drága a legújabb Turing kártya

A legújabb játékok alatt pörögtek az RTX 2070-es kártyák. A teszteken mért számok magukért beszélnek!

Korábbi cikkünkben az Nvidia RTX 2070 Founders Editionjét már bemutattuk. A legközelebbi riválisokkal szemben képes volt jobb teljesítményre, de ezért mélyen a zsebünkbe kellett nyúlni.

12 százalékkal több teljesítményért, 33 százalékkal magasabb ár: RTX 2070 FE vs. GTX 1080

Az RTX 2070 megérkezett a boltokba, de megéri azt a rengeteg plusz költséget, az a pár FPS a GTX 1080-hoz képest?

A legújabb tesztekben már a gyártók saját változatai is helyet kaptak. Ezzel még jobb képet kaphatunk arról, hogy kiknek éri meg beruházni az RTX 2070-re. Az biztos, hogy a Turing kártyák folyamatosan érkeznek és az új technológiát bizony meg kell fizetni.

A különböző gyártók más hűtéssel, más órajelekkel látják el a saját verziójukat, amik közül kiemelkedik az EVGA RTX 2070 XC Ultra Gaming kártyája. Ezért a plusz teljesítményért többet is kérnek, de jobban is teljesít a játékok alatt.

A Shadow of the Tomb Raider alatt láthatóak a különbségek, amik erős érvek lehetnek az RTX 2070 mellett.

Full HD-ben stabilan képes Ultra beállítások mellett 80 FPS-re az RTX 2070 és QHD-ben is megvan az 50 FPS feletti teljesítmény. 4K-ban érződik, hogy elfogy az erő és a 30 FPS környéki eredménnyel már elégedettek lehetünk.

Nem csak az FPS-ek számítanak egy videokártyánál. A fogyasztás, a hőmérséklet és a zaj is fontos tényező, amiben a 2070 azért rendesen odaver a mezőnynek.

A legújabb Turing technológia csábító lehet azoknak, akik szeretnének haladni a korral és fontos nekik, hogy a lehető legtöbbet kapják a pénzükért cserébe. A Tensor magok kihasználása egyelőre még gyerekcipőben jár, de például a Final Fantasy XV rajongók garantáltan jól döntenek, ha az RTX széria nagyágyúi közül választanak társat maguknak. 

A legolcsóbb verziók 210.000 forinttól már beszerezhetőek, a jobb minőségű hűtésért és jobb teljesítményért azonban akár 240.000 forintot is kicsengethetünk. Minden a pénztárcánk vastagságán múlik, de lehet érdemes várni a Black Friday akciókig, ha mostanában gondolkodunk új videokártya vásárlásán.

Szerintetek megéri a felárat az új RTX 2070 a régi kártyákhoz képest?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!