Nem támogatja többé a 32-bites rendszereket az AMD

Nem támogatja többé a 32-bites rendszereket az AMD

Az Nvidia után, az AMD is megvonja a régebbi rendszerek támogatását. Mutatjuk a részleteket!

Az AMD is beáll az Nvidia után a sorba. A jövőben leállítják a 32-bites operációs rendszerek támogatását. Ezzel gyakorlatilag kényszerítik az AMD videokártya tulajdonosokat, hogy vagy lemondanak a további frissítésekről, vagy váltanak 64-bites rendszerekre. Nézzük a részleteket!

Az októberben kiadott 18.9.3. WQHL driver volt az utolsó, ami még a 32-bites rendszerekre is készült. A Windows 7, Windows 10 és Windows XP mellett az Ubuntu, Red Hat Enterprise Linux, CentOS és SUSE Linux Enterprise Desktop rendszerekre is kihat a változtatás. A felhasználószámban ez nem érződik igazán, mert a 32-bites rendszerek népszerűsége napról napra csökken és manapság mindössze 1-3 százalékot tesz csak ki, ha az egész operációs rendszer térképet nézzük.

Az Nvidia ezt a lépést már tavaly meglépte, az AMD kitartott a végsőkig, de már nem éri meg nekik sem fejleszteni a 32-bites rendszerekre. A jövőbeli optimalizációkat, javításokat már csak és kizárólag a 64-bites operációs rendszerrel rendelkező felhasználók vehetik igénybe, akik nem váltanak a legutolsó driverrel kell, hogy boldoguljanak a mindennapokban.

Ha nem tettétek meg eddig, akkor most már kötelező váltanotok a 64-bites operációs rendszerekre, amit több módon is megtehettek. Az eredeti szoftvereket az interneten eredeti forrásból és a nagyobb műszaki áruházakban is megtalálhatjátok, de érdemes utánajárni az apróhirdetéseknek is. Garantáltan megtaláljátok töredékáron a kiszemelt oprendszert.

Nektek milyen operációs rendszeretek van?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!